Transferdagboek 02/09: Boussoufa, Ruiz en Guidetti

Reacties

Tot en met 1 september was de spelersmarkt open, en het was weer een drukke laatste dag. Met ook verliezers.

Transferdagboek 02/09: Boussoufa, Ruiz en Guidetti

Een dag na het sluiten van de transfermarkt in de meeste landen doen we nog een keer een dagboek. Niet over de last minute-transfers als die van Radamel Falcao naar Manchester United, maar juist van spelers die een gewenste verhuizing zagen afketsen.

Zo had Mbark Boussoufa graag weer het paars-witte shirt van Anderlecht aangetrokken, maar stak zijn club Lokomotiv Moskou een stokje voor de tijdelijke verhuizing van de Amsterdammer naar Brussel.

Bryan Ruiz is een andere aanvallende middenvelder die moet blijven waar die zit, ook al werd zijn naam in verband gebracht met de nodige clubs. Maar de Costaricaan, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor PSV, zag zijn wens te vertrekken bij het gedegradeerde Fulham op niets uitlopen. Werder Bremen bleek namelijk na het beter bestuderen van de jaarcijfers helemaal geen geld te hebben om Ruiz te halen.

Sergio Romero had ook wel trek om zijn weinig perspectiefrijke verblijf bij Sampdoria te beëindigen. De Argentijnse doelman kon terecht in Manchester, bij zowel City als United. Maar de voormalige AZ-goalie zat blijkbaar te hoog in de boom wat zijn salariseisen betreft. Met als resultaat dat hij nog steeds bij Sampdoria op de bank zit, waar hij dat ook had kunnen doen in Manchester.

In tegenstelling tot onder meer Feyenoord wilde Celtic wel de gok nemen met John Guidetti. Maar de Schotse club had de zaken niet op tijd op orde door vertraging bij Manchester City, en dus zit er voor de Zweedse aanvaller weinig anders op dan zijn plaats in de marge bij The Citizens op te zoeken. Althans, Celtic hoopt dat een verzoek tot een uitzondering wordt gehonoreerd.

Er is dus nog hoop, en niet alleen voor Guidetti. Niet overal in Europa zijn de clubs klaar, en niet overal zijn die met handen en voeten gebonden. Bovendien in Engeland is er ook nog ruimte voor beweging. En spelers zonder contract zijn ook nog vrij in hun keuzes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.