'Transfer Depay startsein om gat met Chelsea te dichten'

Reacties

Manager Louis van Gaal moet in navolging van Memphis Depay nog zeker drie aankopen doen als hij met Manchester United serieus mee wil strijden om het kampioenschap. Dat zegt analist Gary Neville.

'Transfer Depay startsein om gat met Chelsea te dichten'

'Met de huidige selectie gaat hij het gat met Chelsea echt niet dichten', stelt analist en voormalig United-verdediger Gary Neville tegenover Sky Sports. 'Van Gaal moet drie of vier spelers halen om in de buurt te komen van kampioen Chelsea.'

'Met de transfer van Depay is Manchester United vast begonnen met de aankopen voor het nieuwe seizoen. Het lijkt erop dat de club zich nadrukkelijk gaat mengen op de transfermarkt. En dat is hard nodig ook. Maar datzelfde zullen ze ook bij Arsenal en Manchester City gaan doen', verwacht Neville.

Van Persie
'Waar Manchester United zich precies moet versterken is lastig in te schatten. Als Michael Carrick fit is, dan speelt hij. Maar zo niet? Dan is een middenvelder dringend nodig. Maar ook voorin zijn er twijfels. Wat gaan Robin van Persie en Radamel Falcao doen na de zomer? Er moeten een paar belangrijke beslissingen genomen worden. Dat is wel duidelijk', aldus Neville.

Ook met de komst van grote spelers wordt het volgens de Engelsman zwaar om aan te haken. 'Ik verwacht dat de sprong van de vierde plaats naar de koppositie nog te groot is. Van Gaal zal het graag willen, maar de titel in zijn derde seizoen lijkt het meest realistisch', aldus Neville. 'Dit seizoen heeft hij gedaan wat hij moest doen: Champions League-voetbal in de wacht slepen.'

Helemaal zeker is de Champions League echter nog niet. Zaterdag won United met 2-1 van Crystal Palace. Pas als Chelsea zondagmiddag in eigen huis van Liverpool wint, dan is Louis van Gaal met Manchester United verzekerd van minimaal de vierde plaats en dus voorrondes van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.