Manchester United ondanks griepjes op koers voor plek vier

Manager Louis van Gaal merkte voor de wedstrijd bij Crystal Palace op dat er een virusje heerste bij Manchester United. Laat dat dan een excuus zijn voor de belabberde vertoning, die wel drie punten opleverde (1-2).

Beide ploegen hadden hun laatste drie duels verloren. En dat ze daardoor niet in hun beste vorm staken, was ook duidelijk van de wedstrijd af te lezen. Bovendien, Crystal Palace speelde nergens meer om. De belangen waren voor het elftal van Van Gaal wel groot.

Door een blessure bij Ángel Di Maria en de door ziekte gevelde Robin van Persie moest Van Gaal flink wat creativiteit inleveren. En ook Wayne Rooney liep al snel met zijn been te trekken, waardoor hij in de rust werd vervangen.

Penalty
United was wel met een voorsprong gaan rusten, omdat Scott Dann met een handsbal een penalty weggaf. Na eerdere missers van Rooney en Van Persie dit seizoen mocht nu Juan Mata (foto) aanleggen. Zijn inzet ging via de vingertoppen van keeper Julian Speroni maar net binnen.

Na rust joeg de thuisclub op de gelijkmaker, die er ook kwam uit een vrije trap. Jason Puncheon krulde de bal met zijn linker de korte hoek in, waarbij Daley Blind er onderweg nog licht aanzat met zijn kruin. Puntenverlies leek in de maak, maar via de nog grotere krullenbol van Marouane Fellaini verdween de bal ook aan de overkant nog in het doel. In de 78ste minuut kopte de Belg raak na slecht ingrijpen van Speroni.

Door de zege heeft Manchester United zich bijna verzekerd van de voorrondes van de Champions League. Zeven punten is de voorsprong op nummer vijf Liverpool, dat nog wel een duel tegoed heeft.