Van Gaal baalt: 'Einde seizoen voor Carrick'

Reacties

Michael Carrick komt dit seizoen niet meer in actie voor Manchester United. De kuitblessure van de 33-jarige middenvelder valt volgens manager Louis van Gaal tegen.

Van Gaal baalt: 'Einde seizoen voor Carrick'

'We hebben alles geprobeerd om Michael fit te krijgen, maar we moeten ook aan volgend seizoen denken', zei Van Gaal tijdens de persconferentie. 'Hij komt dit seizoen niet meer in actie omdat de blessure ernstiger is dan verwacht.'

Het is opnieuw een tegenvaller voor United, dat drie keer op rij verloor sinds Carrick in de stadsderby tegen Manchester City (4-2 zege United) een kuitblessure opliep. 'Kijk alleen maar naar de statistieken en dan zie je hoe belangrijk hij is', weet ook Van Gaal. 'Daar moet ik ook op inspelen in de komende transferperiode. Gezien zijn leeftijd is het einde van zijn loopbaan in zicht.'

Champions League
Dat United Carrick hard nodig heeft blijkt wel uit de volgende statistiek: met de middenvelder in het veld wint United bijna driekwart (72,2%) van de wedstrijden. Zonder de inbreng van de vice-captain moeten The Red Devils in de laatste drie speelronden deelname aan de Champions League zien veilig te stellen.

De derde plaats, en dus directe plaatsing, zal lastig worden gezien de achterstand van vijf punten op Manchester City. De vierde plaats vasthouden lijkt de voornaamste taak van Van Gaal. Liverpool volgt op vier punten. United neemt het zaterdag op tegen Crystal Palace en treft in de weken daarop Arsenal en Hull City.

In tegenstelling tot Carrick, die op het middenveld zeer waarschijnlijk weer wordt vervangen door de multifunctionele Daley Blind, kan de manager van Manchester United wel weer beschikken over Jonny Evans en Luke Shaw. 'Ze kunnen spelen, alleen moet Evans eerst wedstrijdritme opdoen', zeiVan Gaal tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.