Tottenham beloont Alli voor stormachtige ontwikkeling

Reacties

Voor de tweede keer in een jaar tijd heeft Tottenham Hotspur het contract van Dele Alli opengebroken. Zijn tot 2021 lopende verbintenis is opnieuw met een jaar verlengd door de club die onlangs ook Christian Eriksen en Eric Dier al aan zich bond.

Tottenham beloont Alli voor stormachtige ontwikkeling

Sinds Alli in februari 2015 voor 6,5 miljoen euro overkwam van Milton Keynes Dons groeide de aanvallende middenvelder al snel uit tot een vaste waarde. Nadat hij het lopende seizoen nog had afgemaakt bij zijn oude club, was de twintigjarige Alli in zijn eerste seizoen op White Hart Lane meteen goed voor tien doelpunten in de Premier League.

Alli maakte in oktober daarom al zijn debuut voor Engeland en speelde sindsdien dertien interlands. Begin dit jaar beloonde de clubleiding van Spurs hem ook al voor zijn stormachtige ontwikkeling door zijn contract open te breken tot 2021. Dat is nu weer met een jaar verlengd. 'Ik kan me geen betere plek indenken', reageerde Alli op zijn nieuwe contract.

Kane
Alli is als de man achter diepe spits Harry Kane een concurrent van Vincent Janssen. De 22-jarige spits moet de Engelsman met Nigeriaanse roots voorlopig boven zich dulden in de pikorde. Mogelijk lonkt er toch meer speeltijd voor de Oranje-international, want Kane viel zondag tegen Sunderland uit met een enkelblessure. Manager Mauricio Pochettino hoopt daarover snel uitsluitsel te krijgen.

'Het zag er niet goed uit, hij verdraaide zijn enkel', zei Pochettino na de wedstrijd. 'Hij heeft nu pijn, we moeten het afwachten. Ik weet zeker dat er een probleem zal zijn met zijn enkelbanden, maar het is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen. We moeten afwachten.' De blessures van Dier en Moussa Dembélé waren niet ernstig. Volgens Pochettino hadden de middenvelders kramp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.