Pochettino: 'Wembley mag geen excuus zijn'

Reacties

De Champions League zorgt voor opwinding bij Tottenham Hotpur, dat met Wembley als tijdelijke thuisbasis een extra dimensie geeft aan de rentree op het hoogste Europese podium.

Pochettino: 'Wembley mag geen excuus zijn'

Zes seizoenen na het debuut in de Champions League is Tottenham terug in het Europese walhalla. 'Het is moeilijk het gevoel te beschrijven dat je krijgt als je traint met de Champions League-bal en met het Champions League-logo op je tenue', vertelt manager Mauricio Pochettino in de aanloop naar het duel met AS Monaco van woensdag.

Dat Tottenham dit seizoen de thuiswedstrijden in de Champions League afwerkt op Wembley, maakt het nog specialer. Vanwege de ingrijpende verbouwing van White Hart Lane wijkt de Londense club uit. Vanaf het seizoen 2017/18 is Wembley in alle competities het tijdelijke onderkomen van de Spurs.

'Op Wembley zullen er bijna negentigduizend man zijn. Ik kan me geen voorstelling maken hoe het is om vanaf de tunnel het veld op te lopen. Het zal een historische dag worden', aldus Pochettino. 'Maar we moeten naar Wembley gaan en ons natuurlijk gedragen. Onze voorbereiding is ook hetzelfde. We komen tweeënhalf uur voor de aftrap aan in het stadion.'

De Argentijn heeft zijn ploeg wel voorbereid op de andere omstandigheden. Het Wembley-veld is namelijk vijf meter langer en twee meter breder dan de grasmat op White Hart Lane. De manager heeft daarom getraind op een veld met dezelfde afmetingen als die van het veld op Wembley.

'Een groot veld kan een voordeel zijn voor een ploeg die van achter wil opbouwen, zoals wij dat doen. Het is een mooie kans om te spelen op een groot veld. Maar we moeten ons aanpassen en het niet gebruiken als een excuus.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.