Tottenham kondigt tijdelijke verhuizing naar Wembley aan

Reacties

Tottenham Hotspur speelt volgend seizoen zijn thuiswedstrijden in de Champions League op Wembley. Dit omdat een deel van het eigen White Hart Lane de komende jaargang niet bruikbaar is door de bouw van een nieuw stadion.

Tottenham kondigt tijdelijke verhuizing naar Wembley aan

Om toch aan de eisen te voldoen die de UEFA stelt aan deelname aan de Champions League, gaat Tottenham zijn thuiswedstrijd op het prestigieuze Wembley spelen. De Londenaren hebben tevens een akkoord bereikt over het afwerken van het gehele seizoen 2017/18 (competitie, beker en Europees) op Wembley, omdat White Hart Lane dat jaar zelfs helemaal niet meer in gebruik zal zijn.

Tottenham hoopt het nieuwe stadion gereed te hebben voor het seizoen 2018/19 en ziet een tijdelijke verhuizing naar Wembley als de ideale oplossing. 'We zijn blij dat we er in samenwerking met Wembley en de FA in zijn geslaagd tot deze oplossing te komen. Dat we op Wembley gaan spelen betekent dat we al onze seizoenskaarthouders een plek kunnen geven. We hebben bovendien een wachtlijst van 50.000 supporters, dus we kunnen hen nu de kans geven om ons live te bekijken in de Champions League', aldus voorzitter Daniel Levy.

Dat Tottenham gewoon in Londen kan blijven was een belangrijke eis van de fans. Levy: 'Het is zonder meer heel belangrijk, mede omdat het de voorkeur van onze supporters had, dat we in het seizoen dat White Hart Lane niet bruikbaar is gewoon in Londen onze thuiswedstrijden kunnen blijven afwerken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.