Tijdelijke verhuizing Tottenham naar Wembley bijna rond

Reacties

Tottenham Hotspur speelt zijn thuiswedstrijden in het seizoen 2017/18 vrijwel zeker op Wembley. De Engelse topclub moet het eigen White Hart Lane tijdelijk verlaten vanwege de bouw van een nieuwe voetbaltempel.

Tijdelijke verhuizing Tottenham naar Wembley bijna rond

Tottenham krijgt een nieuw stadion dat het huidige onderkomen deels zal overlappen. De verbouwing van het deel van White Hart Lane dat gebruikt gaat worden in het nieuwe stadion gaat later dit jaar van start, waardoor Tottenham mogelijk zelfs volgend seizoen zijn Champions League-duels al zal afwerken op het befaamde Wembley. Dit omdat White Hart Lane tijdens de verbouwing tijdelijk vierduizend stoeltjes minder zal hebben.

'We zijn in gesprek met Tottenham om het mogelijk te maken dat zij een vol seizoen op Wembley komen spelen tijdens de verbouwing van hun stadion. De onderhandelingen zijn vergevorderd en we naderen een akkoord. We zijn ook met hen in gesprek over het spelen van hun Champions League-wedstrijden op Wembley, volgend seizoen. Daar weet ik verder echter nog niet zoveel van', aldus Greg Dyke, voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA).

Ook Chelsea heeft de FA benaderd om in de toekomst eventueel gebruik te maken van het stadion van de nationale ploeg van Engeland. De Londenaren willen Stamford Bridge vernieuwbouwen, slechts delen van het oude stadion worden nog gebruikt bij de bouw van het nieuwe onderkomen. Dyke: 'Ik denk dat Chelsea wel eens voor een langere periode naar Wembley zou kunnen verhuizen, omdat zij zeer uitgebreide plannen hebben voor hun stadion. Als de huidige plannen doorgaan, zou dat betekenen dat Chelsea zeker drie jaar op Wembley gaat spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.