Groep E: valse start voor Janssen en Spurs op Wembley

Reacties

Tottenham Hotspur is veroordeeld tot een achtervolging in Groep E van de Champions League. Met Vincent Janssen als invaller verloren de Londenaren woensdag tijdens de eerste speelronde met 1-2 van AS Monaco. Een veerkrachtig CSKA Moskou pakte een punt bij Bayer Leverkusen: 2-2.

Groep E: valse start voor Janssen en Spurs op Wembley

Tottenham Hotspur-AS Monaco 1-2
Tottenham Hotspur keerde na een afwezigheid van zes seizoenen terug op het hoogste podium. De Londenaren werken hun thuisduels deze Champions League-jaargang af op Wembley omdat een deel van White Hart Lane niet bruikbaar is door de bouw van een nieuw stadion en de club daardoor niet kan voldoen aan de UEFA-eisen. Liefst 85.011 toeschouwers namen plaats op Wembley. Nooit keken zoveel mensen naar een 'thuisduel' van Spurs.

Tottenham, met Janssen en Michel Vorm op de bank, draaide meteen de duimschroeven aan bij het afwachtend opererende AS Monaco. De club uit de Ligue 1 zwijnde meer dan eens in de beginfase. Zo zag Heung-Min Son zijn inzet van de lijn worden gehaald door Kamil Glik en werd een schot van Érik Lamela geblokt.

Bernardo Silva opent namens AS Monaco de score op Wembley.
Bernardo Silva opent namens AS Monaco de score op Wembley.

Spurs leek er een levendig duel als in de Premier League van te willen maken, met als gevolg dat ook de nodige ruimte werd weggegeven. Daarvan profiteerde AS Monaco in de eerste helft twee keer genadeloos. Bernardo Silva vond in de zestiende minuut na een rush de lange hoek, waarna Thomas Lemar na een half uur van dichtbij snoeihard uithaalde voor de 0-2, daarbij profiterend van matig verdedigen van de thuisploeg. De twintigjarige Lemar was in de beginfase ingevallen voor de geblesseerde Nabil Dirar. Op slag van rust deed de nummer drie van het voorbije Premier League-seizoen via Toby Alderweireld iets terug. De Belgische verdediger kopte raak uit een hoekschop.

Vlak na de hervatting zorgde Dele Alli bijna voor de gelijkmaker. Doelman Danijel Subasic redde knap op zijn volley. Spurs kon het momentum niet behouden, waardoor manager Mauricio Pochettino zich twintig minuten voor tijd genoodzaakt zag om met Janssen vers bloed in te brengen. De Oranje-international bracht al snel Harry Kane in stelling, maar de spits kon de bal niet genoeg kracht meegeven. AS Monaco hield stand, ook omdat Spurs niets deed met elf hoekschoppen.

Bayer Leverkusen-CSKA Moskou 2-2
CSKA Moskou verloor tot woensdagavond negen van zijn laatste tien uitwedstrijden in het miljardenbal. De Russische kampioen begon dan ook als grote underdog aan de ontmoeting in de BayArena. Die lage verwachtingen maakte CSKA in de beginfase volledig waar. Bayer Leverkusen heerste en nam via Admir Mehmedi (negende minuut) en Hakan Çalhanoglu (vijftiende minuut) al snel een verdiende voorsprong.

De bezoekers rechtten evenwel de rug en verkleinden in de 36ste minuut de marge via Alan Dzagoev. De spelmaker verraste Jonathan Tah en bleef oog in oog met doelman Bernd Leno koel. Vlak daarna herstelde Roman Eremenko, die geen strobreed in de weg werd gelegd, de balans, waardoor CSKA tegen de verhouding in alle geleden schade had gerepareerd.

Na de hervatting lieten de Russen ook zien in voetbaltechnisch opzicht mee te kunnen met de opponent. Bayer Leverkusen dwong nog maar weinig af. Ook invaller Joel Pohjanpalo, dit seizoen al vier keer trefzeker in de Bundesliga, eiste deze keer geen hoofdrol op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.