Groep C: Barcelona hakt Celtic en Dorus de Vries in de pan

Reacties

Met Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez andermaal als hoofdrolspelers is Barcelona dinsdagavond met een 7-0 zege op Celtic begonnen aan de nieuwe Champions League-jaargang. Het duel tussen Manchester City en Borussia Gladbach werd afgelast vanwege de regen.

Groep C: Barcelona hakt Celtic en Dorus de Vries in de pan

Barcelona-Celtic 7-0
Bij Barcelona nam de van een lichte blessure herstelde Marc-André ter Stegen weer plaats onder de lat, waardoor Jasper Cillessen was veroordeeld tot een rol als reserve. In de persoon van Dorus de Vries was er daarom dus 'maar' één Nederlandse doelman actief in Camp Nou. De 35-jarige ex-keeper van onder meer ADO Den Haag en Nottingham Forest verloor al na drie minuten zijn ongeslagen status in de Champions League. Op aangeven van Neymar schoot Lionel Messi onhoudbaar raak voor zijn 84ste treffer in het miljardenbal.

Barcelona was daarmee al in een vroeg stadium iets van de frustratie kwijt die het overhield aan het verloren competitieduel met Alavés van afgelopen zaterdag. De Catalanen gingen meteen op jacht naar de tweede treffer en waren daar via Messi ook enkele keren dichtbij.

Bij Celtic was het credo logischerwijs 'vrouwen en kinderen eerst'. Toch kregen de Schotten uit het niets een gouden kans om het evenwicht te herstellen. Moussa Dembélé zag zijn strafschop echter worden gekeerd door Ter Stegen nadat de Duitser de Fransman zelf onderuit haalde. Vlak daarna was Messi het eindstation van een oogstrelende aanval met ook een hoofdrol voor Neymar. In een mum van tijd werden zes Schotten uit elkaar gespeeld door de Argentijn en Braziliaan met de tweede goal van Messi als bekroning.

Marc-André ter Stegen keert de strafschop van Moussa Dembélé.
Marc-André ter Stegen keert de strafschop van Moussa Dembélé.

Vijf minuten na rust kon Celtic alle hoop op een resultaat laten varen. De Vries kreeg nog wel zijn hand tegen een vrije trap van Neymar, maar dat mocht niet baten: 3-0. Voor Celtic was het niet het beste nieuws in de clubhistorie dat Barcelona nu pas echt de smaak te pakken kreeg. Nog voor het uur stond het via Andrés Iniesta (volley) en Messi (op aangeven van Luis Suárez) al 5-0. Het betekende voor de Argentijn de veertigste hattrick in zijn loopbaan.

Suárez, die natuurlijk niet kon achterblijven, zorgde voor de zesde treffer door de bal uit de draai aan te nemen en steenhard achter De Vries te schieten. Vlak voor tijd legde de Uruguayaan ook de eindstand vast. Bijna evenaarde Barcelona daarmee de grootste CL-zege ooit (dat blijft Liverpool-Besiktas 8-0 in 2007). Celtic verloor nog nooit met zulke cijfers in Europa.

Manchester City-Gladbach - afgelast
Het duel tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach vond dinsdag wegens hevige regenval boven het Etihad Stadium geen doorgang. Het was arbiter Björn Kuipers die na een veldinspectie besloot dat het duel geen doorgang kon vinden. Pep Guardiola zou tegen Gladbach zijn Champions League-debuut vieren als City-coach. Woensdag om 20.45 uur wordt het duel ingehaald.

Manchester City-fans vermaken zich ondanks de regen.
Manchester City-fans vermaken zich ondanks de regen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.