Groep A: PSG geeft zege uit handen tegen Arsenal

Reacties

Paris Saint-Germain heeft dinsdag tijdens de eerste speelronde van Groep A in de Champions League slechts een punt overgehouden aan een sterk optreden tegen Arsenal: 1-1. Ook het duel tussen FC Basel en Ludogorets kende dit resultaat.

Groep A: PSG geeft zege uit handen tegen Arsenal

Paris Saint-Germain-Arsenal 1-1
De vraag of er voor Paris Saint-Germain in de Champions League leven is na Zlatan Ibrahimovic kon al na twintig minuten met een duidelijk 'ja' worden beantwoord. Met snel en gevarieerd spel zette de ploeg van coach Unai Emery het weinig overtuigende Arsenal vast. Al na iets meer dan veertig seconden opende Edinson Cavani de score in het Parc des Princes. De Uruguayaan kopte raak op aangeven van Serge Aurier.

Arsenal slaagde er niet in met een passend antwoord te komen. The Gunners leden telkens op gevaarlijke plaatsen balverlies en werden eigenlijk compleet overvleugeld op het middenveld, waar Adrien Rabiot uitblonk. PSG deed zich tekort door de score niet te verdubbelen, met name Cavani faalde enkele keren vanuit riante positie. Zelfs voor open doel miste de spits.

Alexis Sánchez viert de 1-1 bij Paris Saint-Germain-Arsenal.
Alexis Sánchez viert de 1-1 bij Paris Saint-Germain-Arsenal.

De bezoekers startten aardig aan de tweede helft, maar na ongeveer tien minuten nam PSG de regie weer over. Grote mogelijkheden kwamen er ook. Arsenal-doelman David Ospina onderscheidde zich door redding te brengen op inzetten van andermaal Cavani en Ángel Di María. Arsenal mocht zich gelukkig prijzen dat het 1-0 bleef.

Sterker nog: The Gunners sloegen bij de eerste de beste kans toe en herstelden het evenwicht. Alexis Sánchez was er in de 78ste minuut als de kippen bij om een rebound na een inzet van Alex Iwobi tot treffer te promoveren. In de slotfase kregen Marco Verratti (Paris Saint-Germain) en Olivier Giroud (Arsenal) nog een tweede gele kaart wegens hun aandeel in een opstootje.

FC Basel-Ludogorets 1-1
Het treffen tussen de 'kleintjes' in deze groep leverde geen winnaar op. De Bulgaarse kampioen kwam op slag van rust aan de leiding via Jonathan Cafu. Tien minuten voor tijd zorgde Renato Steffen voor de 1-1. Bij Ludogorets maakte Virgil Misidjan de negentig minuten vol, terwijl Jody Lukoki op de bank bleef. Bij de Zwitserse seriekampioen maakte Jean-Paul Boëtius wegens een lichte blessure geen deel uit van de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.