Spurs herpakt zich en wint wel van Sunderland

Tottenham Hotspur heeft na een teleurstellend optreden in de Champions League afgelopen woensdag tegen AS Monaco wel gewonnen van Sunderland. Een treffer van Harry Kane na een uur was genoeg voor de drie punten voor de thuisploeg: 1-0.

Vincent Janssen had net als Christian Eriksen geen basisplaats bij Spurs en zag vanaf de bank een moeizame eerste helft van zijn ploeg. Heung-Min Son was vlak voor rust met een schot op de paal wel dicht bij de openingstreffer. Aan de andere kant dacht Steven Pienaar te scoren, maar zijn inzet werd door Kyle Walker van de lijn gehaald.

In de tweede helft creëerden de Londenaren wel meer kansen, maar tot een tweede doelpunt kwam het niet. Tegenvaller voor trainer Mauricio Pochettino was het geblesseerd uitvallen van liefst drie spelers. Moussa Dembélé, Eric Dier en Harry Kane moesten allen het veld verlaten, laatstgenoemde werd in de slotfase vervangen door Janssen. Adnan Januzaj moest namens Sunderland in de blessuretijd het veld ruimen, nadat hij zijn tweede gele kaart had gepakt.

Voor Tottenham spoelt de zege op Sunderland de nare nasmaak van het midweekse treffen met Monaco enigszins weg. De Monegasken waren woensdag op Wembley met 1-2 te sterk. In de competitie gaat het beter, Spurs bezet na vijf wedstrijden de derde plaats met vier punten achterstand op koploper Manchester City.

Sunderland geeft met de nederlaag een vervolg aan een teleurstellende seizoensstart. De ploeg van David Moyes heeft na vijf duels slechts één punt en heeft alleen Stoke City nog onder zich op de ranglijst.