Thohir wil 'Ajax-model' van De Boer ook bij Inter toepassen

Reacties

Internazionale-voorzitter Erick Thohir wil zijn club de komende jaren volgens het 'Ajax-model' gaan besturen. Dat is dan ook precies de reden dat de Nerazzurri Frank de Boer als trainer hebben aangesteld.

Thohir wil 'Ajax-model' van De Boer ook bij Inter toepassen

'We hebben veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding', vertelt Thohir op de clubsite van Inter. 'Daarom hebben we ook voor De Boer gekozen. We willen zijn Ajax-model volgen, dat veel oog heeft voor jonge talenten. Het zou geweldig zijn als jongens als Senna Miangue, Assane Gnoukouri en Ionut Radu (allen negentien jaar, red.) het dit seizoen of volgend jaar tot het eerste elftal zouden schoppen, net als Federico Dimarco (achttien jaar, momenteel verhuurd aan Empoli, red.).'

Waar De Boer zijn periode bij Inter moeizaam begon met één zege in vier duels, zorgde hij zondag voor een kleine stunt door Juventus met 2-1 te verslaan. 'De zege op Juventus toont onze kracht, ook buiten het veld. We hebben een Serie A-record gevestigd met de kaartverkoop', aldus Thohir.

'Internazionale gaat een nieuwe weg inslaan, die ons weer bij de beste tien clubs ter wereld gaat brengen', belooft de voorzitter van Inter, dat vorig seizoen vierde werd in Italië en momenteel na vier wedstrijden de zesde plaats bezet. Woensdagavond treden de mannen van De Boer om 20.45 uur aan tegen nummer vijftien Empoli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.