Terug in de tijd met Messi, Rekik afgeserveerd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Terug in de tijd met Messi, Rekik afgeserveerd

'N'Koulou is alleen al in zijn kleine teen beter dan Rekik.'
• Jean-Michel Larqué heeft op zijn zachtst gezegd geen hoge pet op van Karim Rekik. De Franse oud-prof, die Olympique Marseille op de voet volgt, is totaal niet onder de indruk van wat hij tot dusver heeft gezien van de Nederlandse verdediger, die afgelopen zomer overkwam van PSV. Larqué is van mening dat Nicolas N’Koulou, een andere mandekker van L'OM, een aantal klassen beter is dan Rekik.

• Op deze vrijdag is het exact elf jaar geleden dat een kleine dribbelaar verlegen het veld inkwam bij Barcelona en zijn debuut maakte. Elf jaar later kunnen we concluderen dat Lionel Messi nu al geschiedenis heeft geschreven:

'Eerlijk gezegd had ik me er al bij neergelegd dat ik na vorig seizoen weer op de steiger zou staan. De contacten in de schilderswereld waren al gelegd.'
• Keeper Theo Zwarthoed (32) vertelt in De Telegraaf dat hij al rekening hield met het einde van zijn carrière. Hij kreeg echter nog een kans bij Go Ahead Eagles, waarmee hij nu eerste keeper is en stiekem droomt van nog een avontuurtje in de Eredivisie.

Manchester City staat keurig bovenaan in de Premier League, dus is het tijd om zich daar druk te maken om andere zaken. Zoals het oude clublogo (foto), dat volgens velen weer moet terugkeren op het shirt. Of misschien is het wel tijd voor een heel nieuw embleem. Vanaf zaterdag mogen supporters zich mengen in de discussie. (The Daily Mail)

'Op een dag vermoord ik je nog.'
Shkodran Mustafi nam vrijdag bij Valencia plaats achter de microfoon om tijdens een persconferentie vooruit te blikken op het treffen met Málaga van zaterdagavond. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Voor de neus van de Duitse international stond namelijk een flesje bier van een van de sponsor van de Spaanse club en de verdediger wilde daar uit geloofsovertuiging niet achter gaan zitten. Mustafi schoof het voorwerp daarom opzij en begon de journalisten te woord te staan. toen de perschef het flesje echter weer terugschoof, stak de speler zijn woede niet onder stoelen of banken.

• Newcastle United moet het de rest van het seizoen stellen zonder keeper Tim Krul. In het programmaboekje van deze week staat een ware steunbetuiging aan de doelman, die aan het duel namens Oranje met Kazachstan een kruisbandblessure overhield.

'Nu is het tijd om hem terug te betalen. Jullie hebben 45 minuten om dat te doen.'
• Dat waren de woorden van voormalig Liverpool-manager Brendan Rodgers aan zijn ploeg, vlak nadat Steven Gerrard was uitgegleden tegen Chelsea. Gerrard vertelt in zijn biografie hoe Rodgers de spelers smeekte om alles te geven voor de aanvoerder, maar de wedstrijd werd uiteindelijk verloren (0-2) en het kampioenschap verspeeld.

'Of ik nog vijftien jaar bij Chelsea kan blijven? Ik denk het niet. Ik zou mijn carrière hier graag afsluiten, maar ik denk niet dat het mogelijk is. Dus terug naar Inter? Waarom niet?'
• Als het aan José Mourinho ligt, blijft hij nog wel even in Londen werkzaam. Maar in het moderne voetbal acht hij de kans klein dat hij daar ook zijn pensioen haalt, zegt hij bij de presentatie van zijn biografie.

'Ik heb de rust nodig om volledig fit met de club aan het nieuwe seizoen te beginnen.'
• En als Mourinho denkt dat hij na de matige competitiestart bij Chelsea oudgediende Frank Lampard kan verleiden tot een tijdelijke terugkeer, dan heeft hij het mis. De middenvelder (37) laat in gesprek met MLSSoccer.com weten zich deze winter in alle rust te willen voorbereiden op de nieuwe jaargang met New York City FC.

'Ook de mensen bij AZ waren heel teleurgesteld en bijna verdrietig. Dat vond ik mooi.'
Fernando Lewis staat met een zware bovenbeenblessure voor een revalidatie van een jaar. Maar de steun van zijn club AZ en zijn familie sterken hem daarbij. (AZ.nl)

'06.15 uur van huis. 06.21 uur, de trein van Houten naar Utrecht. Op CS in de intercity naar Eindhoven. Trainen om 8.30 uur, na de pauze van 10.00 uur stroomden we in op school. 15.15 uur stond het busje klaar richting de Herdgang. Weer trainen om 16.15 uur, daarna snel douchen om de trein van 18.00 uur te halen. Na het avondeten om 19.45 uur plofte ik op de bank. Om 21.30 uur lag ik in mijn mandje.'
• Roda JC-keeper Benjamin van Leer heeft er tijdens zijn jeugdjaren heel wat voor over gehad om profvoetballer te worden. Uit tegen FC Utrecht speelt de Nieuwegeiner met zijn huidige club eindelijk dicht bij zijn ouderlijk huis. (AD)

'Kalezic maakt soldaten van de spelers, je ziet ons groeien.'
• Nogmaals Van Leer over het succes van Roda, dat als promovendus achtste staat in de Eredivisie. Trainer Darije Kalezic verdient daarbij volgens hem een speciale vermelding. (AD)

'Hij loopt op de grasmat en verbijstert. Het is absoluut geweldig.'
• Oud-ploeggenoot Luis Figo op UEFA.com over Raúl, zijn voormalige ploegmaat die op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière besloot te zetten. 'Hij is een winnaar, een erfstuk van Real Madrid', voegde oud trainer Fabio Capello daaraan toe. 'We weten allemaal waar Raúl voor staat. Niet alleen voor zijn team, maar ook voor het voetbal', aldus David Trezeguet. Even voor de jongere lezers...

'Ik voelde het bot en ik wist meteen: het is gebroken.'
• Voor het eerst sinds zijn beenbreuk blikt Bruno Andrade terug op de harde botsing met Nemanja Gudelj van 15 augustus. De Braziliaan moet een half jaar revalideren, maar is inmiddels verlost van het gips om zijn been. (Omroep Brabant)

• Altijd al willen weten wie in Duitsland de stem van Kermit de Kikker inspreekt?

• Hoe zien de managers van de toekomst er eigenlijk uit? Squawka Football neemt ons mee naar het jaar 2035. Zlatan Ibrahimovic wordt in dat jaar 54, Francesco Totti 59. Let vooral ook op het logo op de jas van Zlatan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.