Tergend zwak PSV opnieuw maatje te klein voor Ludogorets

PSV is er uit tegen Ludogorets niet in geslaagd zich voor de zestiende finale van de Europa League te plaatsen. De Brabanders gingen voor de tweede keer met 2-0 onderuit tegen de Bulgaarse kampioen. Ondanks de nederlaag houdt PSV kwalificatie voor de volgende ronde in eigen hand.

Tergend zwak PSV opnieuw maatje te klein voor Ludogorets

Van een crisis wilde trainer Phillip Cocu niet spreken, maar het was in de dagen voor het Europa League-treffen op zijn zachtst gezegd onrustig bij PSV, dat van zijn laatste acht wedstrijden er slechts een (!) won. Ondanks die PSV-onwaardige reeks zag Cocu geen aanleiding ingrijpende wijzigingen door te voeren in zijn opstelling. Jorrit Hendrix was de enige nieuwe naam aan de zijde van PSV, vanwege de blessures van Abel Tamata en Jetro Willems.

PSV begon onwennig tegen het al gekwalificeerde Ludogorets, waar de Nederlander Virgil Misidjan in de basis stond. Na een half uur krabbelde PSV op en creëerde het een overwicht. De dit seizoen zo vaak bekritiseerde Adam Maher gaf vorm aan die dominante fase met twee geweldige steekpasses op Luciano Narsingh. De vleugelspeler schoot na de eerste pass op de vuisten van doelman Vladislav Stoyanov, terwijl hij de tweede keer voor een voorzet koos die aan iedereen voorbijging.

Ludogorets toonde zich in tegenstelling tot PSV wel efficiënt, want zeven minuten voor rust nam het de leiding. Roman Bezjak (foto rechts) kapte Karim Rekik eenvoudig uit en verschalkte Jeroen Zoet met een lage knal die nog werd aangeraakt door Santiago Arias. Tijdens de 2-0 zege van Ludogorets in Eindhoven op 19 september nam Bezjak ook de 1-0 van de Bulgaren voor zijn rekening.

Kwaad tot erger
Tien minuten na rust bracht PSV zich in nog grotere problemen. Jeffrey Bruma, die al geel had, verspeelde de bal aan Bezjak en zag zichzelf genoodzaakt die fout met een overtreding te herstellen. Scheidsrechter Nicola Rizzoli kon niet anders dan hem met een tweede gele kaart van het veld sturen.

Met elf tegen elf had PSV al moeite met Ludogorets en in ondertal ging het van kwaad tot erger met de Eindhovenaren, die nauwelijks van zich afbeten. De 2-0 elf minuten voor tijd was daarvan een logisch gevolg. De bijzonder zwak spelende Ola Toivonen liet zich op rechts eenvoudig passeren door Marcelinho, die met een lage voorzet Bezjak bediende. De Sloveense aanvaller liet Zoet kansloos met een geplaatst schot.

Door de nederlaag wordt het thuisduel met Chornomorets Odessa van 12 december van doorslaggevend belang voor PSV. Bij een gelijkspel of zege overwintert PSV, terwijl Chornomorets moet winnen om zich voor de laatste 32 te plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen