Eerste speelminuten in hoofdmacht lonken voor Manolev

Stanislav Manolev maakt donderdagavond mogelijk zijn rentree in het eerste elftal van PSV. De 27-jarige rechtsback uit Bulgarije is mee afgereisd naar zijn geboorteland, waar de Eindhovenaren tegen Ludogorets spelen.

Eerste speelminuten in hoofdmacht lonken voor Manolev

De 36-voudig international is bij de selectie gehaald vanwege blessures bij Abel Tamata en Jetro Willems, die achterbleven in Eindhoven. Tijdens de Europa League-wedstrijd kan Manolev zijn eerste speelminuten van het seizoen maken in de hoofdmacht van PSV.

Sinds hij in 2009 bij PSV arriveerde was Manolev drie jaar basisspeler, maar vorig seizoen onder trainer Dick Advocaat belandde de verdediger op een zijspoor. Fulham verloste hem tijdelijk van zijn plek op de tribune in Eindhoven, maar maakte geen gebruik van de optie tot koop.

Manolev, die nog een contract heeft tot medio 2014, keerde afgelopen zomer terug in Eindhoven en moest zich daar melden bij Jong PSV. De rechtsback komt namelijk ook niet in de plannen voor bij Phillip Cocu, die Advocaat opvolgde. Met het beloftenelftal speelde Manolev dit seizoen zeven wedstrijden in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's