PSV nadert laatste 32 na moeiteloze zege op Dinamo Zagreb

PSV nadert overwintering in de Europa League na een eenvoudige 2-0 overwinning op Dinamo Zagreb, dat daardoor is uitgeschakeld. Adam Maher en Luciano Narsingh gaven de Eindhovense zege, die veel ruimer had kunnen uitvallen, vorm.

PSV was hard toe aan een succesje, want de formatie van trainer Phillip Cocu was al vijf officiële wedstrijden op rij zonder overwinning. Desondanks begonnen de Brabanders met een behoorlijke uitgangspositie aan het thuisduel met Dinamo, met een tweede plaats in Groep B. Voor Dinamo was het treffen de laatste kans op Europese overwintering, want met pas één punt begonnen de Kroaten als hekkensluiter aan de wedstrijd.

PSV nam in het begin van de wedstrijd direct het heft in handen tegen Dinamo, dat zich schuw en defensief opstelde. Maher (links op de foto met Jorrit Hendrix) vervulde een hoofdrol in de dominantie van de thuisploeg. De vaak bekritiseerde middenvelder drukte zijn stempel op het aanvalsspel en was voor rust bij veel gevaarlijke momenten betrokken.

Maarschalk Maher
Nadat PSV de onzeker ogende doelman Oliver Zelenika al op de proef had gesteld met schoten van Ola Toivonen, Memphis Depay en Jurgen Locadia, was het in de 29ste minuut raak. Maher stuurde Luciano Narsingh weg met een perfecte steekpass, waarna de van AZ overgenomen spelverdeler doorliep richting de vijfmeterlijn, waar hij de uitstekende voorzet van Narsingh tot doelpunt promoveerde: 1-0.

Memphis Depay (rechts) duelleert met Hilal Soudani.

Ook na de pauze had PSV weer niets van Dinamo te duchten en in de 57ste minuut benadrukten de gastheren hun overwicht met de 2-0. Met wederom een puntgave pass vond Maher Narsingh op rechts, die daarop voorzette richting Toivonen. De Zweed rondde eenvoudig af, al werd zijn inzet onderweg nog onbedoeld getoucheerd door Locadia.

Paal en lat
In het restant van de wedstrijd liet PSV na om de ware krachtsverhoudingen uit te drukken in de score, want de thuisploeg liet tal van mogelijkheden onbenut. Locadia mikte na een prachtige individuele actie op de paal, terwijl invaller Florian Jozefzoon oog in oog met Zelenika ver naast schoot. Maher knalde in de slotminuten hard op de lat en de rebound van Depay was hetzelfde lot beschoren.

Door de moeiteloze zege zette PSV een flinke stap richting kwalificatie voor de zestiende finales. De equipe van Cocu staat met zeven punten uit vier duels stevig tweede, voor nummer drie Chornomorets Odessa (vier punten) en de uitgeschakelde hekkensluiter Dinamo (een punt). Koploper Ludogorets, dat 1-1 tegen Chornomorets speelde, is met tien punten uit vier wedstrijden al zeker van overwintering.