Misidjan en Burgzorg naar zestiende finales met Ludogorets

Ludogorets had voor eigen publiek tegen Chornomorets Odessa genoeg aan een 1-1 gelijkspel om zich van overwintering in de Europa League te verzekeren. De Nederlanders Virgil Misidjan en Mitchell Burgzorg speelden mee namens de thuisclub.

Misidjan en Burgzorg naar zestiende finales met Ludogorets

Ludogorets had zijn eerste drie groepswedstrijden allemaal in een zege omgezet, waaronder de verrassende 2-0 winst bij PSV. Daardoor konden de Bulgaren plaatsing voor de achtste finales eigenlijk nauwelijks meer mislopen.

Door een treffer van Juninho Quixadá (links op de foto) kwam de ploeg van basisklant Misidjan (rechts) na 47 minuten op voorsprong. Ludogorets raakte zijn maximale score in Groep B echter kwijt, want na 64 minuten hielp Olexiy Gai de Oekraïners langszij.

De treffer van Gai was een belangrijke voor Chornomorets, dat daardoor op vier punten uit vier duels komt en PSV (zeven punten) in het zicht houdt. Op de laatste speeldag staan beide teams nog tegenover elkaar. Ludogorets komt op tien punten en is vanwege het onderlinge resultaat tegen Chornomorets, waarvan het eerder al met 1-0 won, zeker van een plek bij de laatste 32.

Bekijk hier al onze video's