Swansea en Tiendalli beleven hopeloze bekermiddag

Swansea City is uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup. Met Dwight Tiendalli in de basis en Marvin Emnes negentig minuten op de bank verslikte het zich op bezoek bij Blackburn Rovers: 3-1. Swansea beëindigde de wedstrijd met negen man.

Blackburn is door die overwinning de eerste ploeg die zich heeft geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de FA Cup. Nadat Manchester United deze ronde vrijdagavond al opende met een blamerende 0-0 bij Cambridge United, volgde in de eerste wedstrijd van zaterdag direct een tweede verrassing.

Dankzij een kunststukje van Gylfi Sigurdsson (foto, links) kwam Swansea City een razendsnelle domper nog wel te boven. Verdediger Kyle Bartley moest na iets meer dan zes minuten al inrukken na het onderuithalen van de doorgebroken Joshua King, maar met een beauty van 25 meter zette Sigurdsson de Welshmen tóch op 0-1. Nadat Tom Cairney de bal met het hoofd had klaargelegd, schoot Chris Taylor twee minuten na de openingsgoal de 1-1 echter alweer tegen de touwen.

Tegen tien man trok de nummer tien van het Championship de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe. Invaller Rudy Gestede tekende voor de voorsprong, Craig Conway bepaalde de 3-1 eindstand. Vlak na die derde Blackburn-treffer kreeg ook Sigurdsson nog rood, waardoor Swansea de wedstrijd met negen man afsloot.