VI Live: blik terug op een enerverende voetbalavond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een enerverende voetbalavond

Hiermee is de VI Live van vrijdag afgesloten.

22.46 uur: EINDSTAND CAMBRIDGE UNITED - MANCHESTER UNITED 0-0
Een replay op Old Trafford moet voor de beslissing zorgen. Manchester United komt op bezoek bij vierdeklasser Cambridge United niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van manager Louis van Gaal verdiende ook niet meer.

22.24 uur: KANS VOOR VAN PERSIE
Daar was hij meteen al: Robin van Persie. Maar de invaller schiet hard over en naast.

22.21 uur: VAN PERSIE IN HET VELD
Misschien kan Robin van Persie Manchester United aan een overwinning helpen? De van een enkelblessure herstelde spits komt binnen de lijnen voor James Wilson.

21.53 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
RKC Waalwijk - NEC 0-2
FC Den Bosch - FC Volendam 0-5
Helmond Sport - FC Emmen 2-2
FC Oss - Almere City FC 4-1
Achilles '29 - FC Eindhoven 1-1

21.52 uur: EINDSTAND FC TWENTE - HERACLES ALMELO 2-0
FC Twente wint dankzij doelpunten van Jesús Manuel Corona en Bilal Ould-Chikh in eigen huis van streekgenoot Heracles Almelo.

21.47 uur: GOAL FC TWENTE - HERACLES ALMELO 2-0
Bilal Ould-Chikh laat zijn klasse zien. De zeventienjarige invaller krult schitterend binnen, nadat hij kort daarvoor nog op de lat had geschoten. Zijn eerste doelpunt in de Eredivisie is een feit. En de zege lijkt definitief binnen voor FC Twente.

21.43 uur: RUSTSTAND CAMBRIDGE UNITED - MANCHESTER UNITED 0-0
Tegen vierdeklasser Cambridge United maakt Manchester United voor rust nog niet het verschil. Halverwege is er nog niet gescoord in het Abbey Stadium.

21.30 uur: VAN SICHEM KEURT GELIJKMAKER AF
Heracles Almelo dacht even op gelijke hoogte gekomen te zijn, maar scheidsrechter Tom van Sichem keurt de gelijkmaker van Mike te Wierik terecht af vanwege hands.

21.21 uur: GOAL FC TWENTE - HERACLES ALMELO 1-0
Na een enorme blunder van Ramon Zomer, in de periode 1995-09 speler van FC Twente, komt de thuisclub via Jesús Manuel Corona op voorsprong.

20.55 uur: AFTRAP CAMBRIDGE UNITED - MANCHESTER UNITED
In het Abbey Stadium zijn Cambridge United en Manchester United begonnen aan de eerste wedstrijd in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. De statistieken spreken in het voordeel van manager Louis van Gaal, want United verloor slechts een van de laatste veertig bekerwedstrijden tegen een club uit een lagere divisie. Cambridge United komt uit op het vierde niveau in Engeland.

20.50 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
RKC Waalwijk - NEC 0-2
FC Den Bosch - FC Volendam 0-2
Helmond Sport - FC Emmen 0-1
FC Oss - Almere City FC 1-1
Achilles '29 - FC Eindhoven 0-0

20.48 uur: RUSTSTAND FC TWENTE - HERACLES ALMELO 0-0
Halverwege de Twentse derby nog geen doelpunten. FC Twente kreeg via Orlando Engelaar en Jesús Manuel Corona twee uitstekende mogelijkheden, maar Heracles Almelo bijt in de tegenaanval ook een paar keer van zich af.

20.43 uur: CORONA FAALT IN DE AFWERKING
Op slag van rust is FC Twente opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar Jesús Manuel Corona schiet na goed terugleggen van Hakim Ziyech voor een leeg doel op de lat en in de rebound redt doelman Dennis Telgenkamp op de kopbal van de Mexicaan.

20.30 uur: ENGELAAR DICHT BIJ 1-0
Na een fraaie combinatie met Hakim Ziyech krijgt Orlando Engelaar een uitstekende mogelijkheid, maar de middenvelder stuit op doelman Dennis Telgenkamp.

20.30 uur: VAN PERSIE OP DE BANK, BLIND START
Manchester United start om 20.55 uur aan het uitduel met Cambridge United in de strijd om de FA Cup. Manager Louis van Gaal houdt Robin van Persie, die is hersteld van een enkelblessure, nog op de bank. Daley Blind heeft wél een basisplaats bij de bezoekers. United lijkt in een 4-4-2-formatie te starten.

De volledige opstelling van Manchester United: De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Blind; Carrick; Di María, Fellaini; Januzaj; Falcao, Wilson.

20.00 uur: AFTRAP FC TWENTE - HERACLES
FC Twente en Heracles Almelo zijn in De Grolsch Veste begonnen aan de wedstrijd.

20.00 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
RKC Waalwijk - NEC
FC Den Bosch - FC Volendam
Helmond Sport - FC Emmen
FC Oss - Almere City FC
Achilles '29 - FC Eindhoven

19.30 uur: OPSTELLINGEN FC TWENTE - HERACLES
Over een half uur wordt de negentiende speelronde van de Eredivisie gestart door FC Twente en Heracles Almelo, die de Twentse derby spelen. Aan de kant van de thuisclub geen wijzigingen ten opzichte van de 3-1 nederlaag vorige week bij Feyenoord, waardoor trainer Alfred Schreuder opnieuw lijkt te kiezen voor een 5-3-2-formatie. Zijn collega John Stegeman van Heracles kan geen beroep doen op de zieke Milano Koenders. Bart Schenkeveld en Ramon Zomer zijn de centrale verdedigers bij de bezoekers, waar Denni Avdic de vervanger is van Wout Weghorst.

De opstellingen:
FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Engelaar; Ziyech; Corona, Castaignos.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Fledderus, Bel Hassani, Bruns; Linssen, Avdic, Tannane.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.