Carrick relativeert debacle: 'We zitten nog in het toernooi'

Manchester United blameerde zich vrijdag door met 0-0 gelijk te spelen bij Cambridge United, maar gelegenheidsaanvoerder Michael Carrick weigerde daar dramatisch over te doen. Tevens had hij complimenten over voor de opponent.

Door het doelpuntloze gelijkspel moeten United en manager Louis van Gaal op herhaling in het FA Cup-toernooi. Extra werk dus, en dat tegen de nummer twaalf van de League Two. 'De eerste helft was lastig. We waren niet op ons best, dat hielp ook niet bepaald. Maar de tweede helft deden we het stukken beter en kregen we wat kansen', aldus Carrick over het treffen met de ploeg van het vierde niveau.

'Op iedere andere dag hadden we van ze gewonnen', dacht de Engelsman dan ook. 'Dit resultaat is aan de ene kant frustrerend. Maar aan de andere kant: we zitten nog steeds in het toernooi, kunnen het herstellen in de replay. Je kunt inderdaad veel vragen stellen bij het feit dat we vanavond niet gewonnen hebben, maar dit is de FA Cup. We hebben dit soort verrassende resultaten vaker gezien.'

Daarnaast had hij lovende woorden over voor het bescheiden Cambridge, dat de 0-0 vierde als een landstitel. 'Ze maakten ons het leven zuur, hielden ons met veel verdedigend ingestelde spelers knap uit hun strafschopgebied. Daarvoor moeten we hen de credits geven. Wij zullen het zelf beter moeten doen', refereerde hij tot slot aan de replay op Old Trafford.

Geen spijt
Carrick droeg op bezoek bij de vierdedivisionist overigens de aanvoerdersband, omdat Van Gaal zijn eerste captain Wayne Rooney rust gunde, net als Juan Mata. De manager liet na afloop op de persconferentie weten daar geen spijt van te hebben. 'Helemaal niet. Wayne en Juan kregen rust, waardoor ze de volgende wedstrijd gewoon kunnen spelen.' Dat duel is volgende week zaterdag, thuis tegen Leicester City.