VI Vandaag: Van Gaal in actie, rivalen tegen elkaar

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Van Gaal in actie, rivalen tegen elkaar

  1. Irak - Iran, FC Twente - Heracles Almelo én Van Gaal

In de Australische hoofdstad Canberra staat de historisch zeer beladen confrontatie op het programma tussen de buurlanden Irak en Iran. De inzet is een plek in de halve finale van het toernooi om de Azië Cup. 'We zijn niet de favoriet', zegt Iran-bondscoach Carlos Queiroz. De historie is beperkt tot het sportieve, maar in Enschede staan ook twee rivalen tegenover elkaar. FC Twente en Heracles Almelo strijden in de derby van het oosten om de eer der Tukkers.

Louis van Gaal komt vanavond ook in actie met Manchester United, waar hij weer kan beschikken over Robin van Persie. In het FA Cup-toernooi speelt United uit tegen Cambridge United.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag op VI Premium volop aandacht voor de toernooien om de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Verbeek oefent tegen Bayern

In Duitsland werken de clubs toe naar de hervatting van de competitie. Trainer Gertjan Verbeek weet waar zijn VfL Bochum staat een week voor de herstart van de Tweede Bundesliga tegen Union Berlin, al is een nederlaag ingecalculeerd met Bayern München (van de jarige Arjen Robben) als tegenstander in het laatste oefenduel in de winterstop.

  1. Op 23 januari in... 2013

Eden Hazard zorgt voor ophef. De Belg van Chelsea heeft in de slotfase van het duel met Swansea City haast en trapt een treuzelende ballenjongen in diens buik. Een rode kaart is zijn deel, en later volgt nog een schorsing voor drie duels.

  1. Jarig

Rob Friend - oud-speler SC Heerenveen en Heracles Almelo (1981)
José Enrique - Liverpool (1986)
Stephen Keshi - ex-bondscoach Nigeria (1962)
Nicki Mäenpää - VVV-Venlo (1985)
Arjen Robben - Bayern München (1984)
Moreno Torricelli - oud-speler Juventus (1970)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.