VI Vandaag: Cambuur ontvangt PSV, volop FA Cup-voetbal

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Cambuur ontvangt PSV, volop FA Cup-voetbal

  1. PSV op bezoek in Leeuwarden

In de negentiende speelronde van de Eredivisie staan er vanavond vier wedstrijden gepland. Koploper PSV opent het bal met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur (aftrap 18.30 uur). Daarna staan de duels FC Dordrecht - Excelsior en PEC Zwolle - AZ op het programma, terwijl de avond in Nederland wordt afgesloten in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen ontvangt Vitesse.

PSV kan dit weekend goede zaken doen. Als de ploeg van trainer Phillip Cocu wint in Leeuwarden, kan het zondag rustig achterover gezakt De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord bekijken. Vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren overigens nipt bij Cambuur, dat toen via Elvis Manu al vroeg op voorsprong kwam. Maar door treffers van Jeffrey Bruma en Jürgen Locadia nam PSV de drie punten mee naar huis.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag verschijnt onder meer de column van Süleyman Öztürk over Lionel Messi, terwijl matchfixing centraal staat in de rubriek VI Insider van Thijs Slegers. Ook volop aandacht voor de toernooien om de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Koeman treft Palace, Spaanse topdrie in actie

Ook in het buitenland staan er vandaag enkele interessante duels op het programma. Zo krijgt het Southampton van manager Ronald Koeman in de vierde ronde van de strijd om de FA Cup bezoek van Crystal Palace. In hetzelfde toernooi komen ook Chelsea, Liverpool, Manchester City en Tottenham Hotspur zaterdag in actie.

In de Primera División speelt Real Madrid vanaf 16.00 uur de uitwedstrijd tegen Córdoba, terwijl Elche bezoek krijgt van Barcelona (aftrap 18.00 uur). Kort na het laatste fluitsignaal in Estadio Manuel Martínez Valero komt Atlético Madrid in eigen huis in actie tegen Rayo Vallecano.

Lazio en AC Milan ontmoeten elkaar in Stadio Olimpico, maar het is hoogst onzeker of er bij deze wedstrijd Nederlanders in actie komen. Edson Braafheid (Lazio) en Nigel de Jong (Milan) ontbreken sowieso vanwege blessures, terwijl het onzeker is of Stefan de Vrij (Lazio) tijdig fit is. Marco van Ginkel (Milan) kan wel spelen, maar hij kwam dit seizoen nog maar twee keer in actie in de Serie A.

  1. Op 23 januari in... 2001

Luc Nilis zet na een dubbele beenbreuk een punt achter zijn voetbalcarrière. In de rust van het duel Aston Villa - Leeds United nam Nilis emotioneel afscheid van het publiek in Birmingham. Veel hebben Villa-fans niet van de Belg kunnen genieten. Nilis liep de zware blessure op tijdens zijn derde competitiewedstrijd. Op 9 september 2000 botste hij vlak na het eerste fluitsignaal met Richard Wright, doelman van Ipswich Town.

De aanvaller had juist afgelopen zomer de overstap gemaakt van PSV naar de club uit Birmingham, omdat hij verlangde naar de uitdaging van Premier League. 'Al speelde ik maar zeer kort voor Aston Villa, ik heb van elk moment genoten', aldus Nilis bij zijn afscheid. 'En ik ben erg teleurgesteld dat ik niet door kan gaan om doelpunten te maken.' Nilis is inmiddels teruggekeerd bij PSV, waar hij stage loopt als spitsentrainer.

  1. Jarig

Wayne Hennessey - Crystal Palace (1987)
Michel Preud'homme - trainer Club Brugge (1959)
Luis Suarez - Barcelona (1987)
Vieirinha - VfL Wolfsburg (1986)
Boy Waterman - Karabükspor (1984)
Felitciano Zschusschen - Jong FC Twente (1992)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.