'Suarez moet na Van Persie Speler van het Jaar worden'

Wat Brendan Rodgers betreft is er geen twijfel mogelijk: Luis Suarez moet Speler van het Jaar worden van de Premier League. Wordt de wens van de Liverpool-manager werkelijkheid, dan is Suarez de opvolger van huidig Premier League-topschutter Robin van Persie.

'Suarez moet na Van Persie Speler van het Jaar worden'

'Hij is tot nu toe fenomenaal', vangt Rodgers aan over de Uruguayaan. 'Dat zeg ik niet alleen als zijn manager. Zes maanden lang ploeterde hij in zijn eentje voorin omdat we geen andere spits hadden. Hij heeft nooit een training gemist en heel veel gespeeld', luidt de lofzang van Rodgers over het spel en de instelling van Suarez.

Daarom vindt de manager dat Suarez (ex-FC Groningen en -Ajax) aan het einde van dit seizoen de enige juiste winnaar zou zijn de PFA Player of the Year-award, de prijs voor de beste speler van de Premier League. 'Ik zou niet weten wie het anders moet worden.' Strijkt de Uruguayaan de prijs inderdaad op, dan is hij de opvolger van een andere aanvaller met een Eredivisie-verleden: Robin van Persie.

Van Persie, nu in dienst van Manchester United, werd vorig seizoen namens Arsenal topscorer van de Premier League met dertig goals in 38 Premier League-optredens. Het leverde hem de prestigieuze award op. Ook dit seizoen lijkt Van Persie een gegadigde: hij scoorde alweer negentien keer in 27 competitiewedstrijden. Suarez hijgt hem wel in de nek met achttien treffers voor The Reds.

Eerder gaf Rodgers aan Suarez voor geen goud in te willen ruilen voor de huidige Premier League-topschutter. 'Ik heb Suarez al, maar die wil ik voor geen goud kwijt', reageerde Rodgers op het voorgelegde ruilscenario. 'Hij is mentaal ijzersterk en het is een jongen die momenteel in bloedvorm verkeert. Hopelijk blijft dat zo.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen