Suarez is bereid 'Ajax-rol' te bekleden voor Sturridge

Luis Suarez vindt het geen enkel probleem zijn spitspositie bij Liverpool om te ruilen voor een rol vanaf de flanken of als tweede centrale aanvaller. De Uruguayaan reageert daarmee op de woorden van trainer Brendan Rodgers, die onlangs nog aangaf met de komst van Daniel Sturridge na te denken over een nieuwe rol voor Suarez.

Suarez is bereid 'Ajax-rol' te bekleden voor Sturridge

'Suarez speelt op de plek waar hij het meest van waarde kan zijn voor de ploeg', meldde Rodgers destijds. 'Bij Ajax speelde hij tussen de linies als nummer tien of op de linkerflank. In zijn geval maakt het eigenlijk weinig uit waar hij speelt, hij maakt continu bewegingen en vindt altijd de ruimte. Luis is namelijk een speler van wereldklasse.'

'Als Sturridge graag in het centrum wil spelen en de trainer mij graag op een andere positie ziet, dan zal ik dat zonder problemen accepteren. Iedereen is bereid zijn steentje bij te dragen aan deze club, dus ik ook', aldus Suarez, die tegen Norwich inderdaad rondom de diepe spits Sturridge zal zwerven.

Suarez kreeg onlangs intern nog een tik op de vingers toen Rodgers uitsprak dat het maken van schwalbes niet bij de ethische waarden van Liverpool aansluit. De voormalige Ajacied had even daarvoor nog toegegeven in het duel met Stoke City opzettelijk naar de grond te zijn gegaan.

ForrenOverigens kreeg Liverpool op de transfermarkt een gevoelige tik te verwerken. De Noorse verdediger Vegard Forren heeft Southampton boven Liverpool verkozen. De Noorse international sprak van 'een droom' om Molde FK te verruilen voor Southampton.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen