Coach reserveert bij Liverpool de 'Ajax-rol' voor Suarez

Luis Suarez lijkt na de winterstop genoegen te moeten nemen met een plaats aan de zijkant bij Liverpool. Ondanks het feit dat de Uruguayaan bezig is aan een uitstekend seizoen als centrumspits, lijkt manager Brendan Rodgers toch voor zijn kersverse aankoop Daniel Sturridge te kiezen in de punt van de aanval.

Coach reserveert bij Liverpool de 'Ajax-rol' voor Suarez

'Hij komt op de positie van centrumaanvaller het best tot zijn recht', aldus Rodgers over zijn tussentijdse aankoop. De international van Engeland kwam deze winter over van Chelsea voor een bedrag van circa veertien miljoen euro. Door de komst van Sturridge verkast de huidige topscorer van The Reds naar de linkerflank in een vrije rol rondom de voormalige speler van onder meer Chelsea en Manchester City.

'Suarez speelt op de plek waar hij het meest van waarde kan zijn voor de ploeg', meldde Rodgers tegenover Sky Sports. 'Bij Ajax speelde hij tussen de linies als nummer tien of op de linkerflank. In zijn geval maakt het eigenlijk weinig uit waar hij speelt, hij maakt continu bewegingen en vindt altijd de ruimte. Luis is namelijk een speler van wereldklasse', aldus een lyrische coach over zijn Uruguayaanse pupil.

MessiDe switch van zijn sterspeler is opmerkelijk gezien het aantal doelpunten dat Suarez in het huidige seizoen produceerde. Liefst vijftien doelpunten maakte de voormalige aanvaller van FC Groningen en Ajax in twintig competitiewedstrijden. Zijn huidige coach alsook QPR-manager Harry Redknapp waren het er zelfs over eens dat Suarez een type speler is vergelijkbaar met Lionel Messi.

Rodgers wil in de tweede seizoenshelft met drie aanvallers gaan spelen in een 4-3-3-formatie. Volgens de Noord-Ier wordt dit systeem alleen maar sterker door verschillende typen spelers. 'Er is niet één manier om 4-3-3 te spelen. Je kan met één spits en twee vleugelaanvallers spelen, maar ook met een zwervende nummer negen zoals Suarez', besloot de manager.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's