Strootman waardevol voor Roma, Zlatan als goede wijn

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Strootman waardevol voor Roma, Zlatan als goede wijn

'Ik ben als een goede wijn: hoe ouder, hoe beter.'
• Paris Saint-Germain-ster Zlatan Ibrahimovic wil voorlopig nog van geen ophouden weten. De inmiddels 34-jarige Zweedse spits reageerde op de clubwebsite van de Franse hoofdstedelingen op geluiden dat hij over zijn hoogtepunt heen zou zijn.

'Kevin doet goede dingen voor de club. Ook wanneer hij niet op het veld staat.'
Kevin Strootman is vaker geblesseerd dan dat hij speelt, maar bij zijn club AS Roma twijfelen ze er geen seconde aan om de Nederlander te laten gaan. Voorzitter James Pallotta laat op Facebook weten dat de speler zowel op het veld als daarnaast een belangrijke rol binnen de club vertolkt.

• Twee dagen nadat Wesley Sneijder met het Nederlands elftal door Tsjechië werd uitgeschakeld voor het EK van volgend jaar in Frankrijk, is de middenvelder van Galatasaray voor de tweede keer vader geworden. Sneijder kondigde aan te vertrekken uit het kamp van Oranje wanneer zijn vrouw Yolanthe op het punt stond om te bevallen. Toen de sterkhouder en aanvoerder van het Nederlands elftal terug was gekeerd in Istanbul kwam de bevalling dan toch in gang en zette Yolanthe een kerngezonde zoon op de wereld, die luistert naar de naam Xess Xava. Van harte gefeliciteerd namens VI!

'Hoeveel prijzen heeft Allardyce dan gewonnen?'
• Sam Allardyce, opvolger van Dick Advocaat bij Sunderland, komt binnenkort met een biografie en in de Engelse pers wordt vast gesmuld van een aantal uitspraken die in het boek staan. Zo vertelt Big Sam dat hij de Champions League-winst van Liverpool in 2005 niet de verdienste van de toenmalige manager Rafael Benítez vindt. Laatstgenoemde, inmiddels werkzaam als hoofdtrainer bij Real Madrid, reageerde in de Spaanse media op die uitspraak.

• Keepers kunnen zo nu en dan best wel eens een mooie goal maken. Martin Hansen, de doelman van ADO Den Haag, bewees dat dit seizoen bijvoorbeeld al in de thuiswedstrijd tegen PSV (2-2). Maar Emiliano Martínez kan er ook wat van, zo laat hij zien tijdens de training van Wolverhampton Wanderers.

• Manchester United-grootheden Gary Neville en Ryan Giggs zijn opgenomen in de Hall of Fame van het Britse nationale voetbalmuseum in Manchester. Het tweetal werd in de Engelse stad, samen met andere grootheden uit de voetbalgeschiedenis van het Verenigd Koninkrijk, tijdens een ceremonie in het zonnetje gezet. Giggs speelde in zijn carrière meer dan achthonderd wedstrijden voor United en trok 64 keer het shirt van de nationale ploeg van Wales aan. Neville kwam 569 keer uit voor The Red Devils en speelde 85 interlands namens Engeland.

• Als we de Belgen moeten geloven, wordt België komende zomer Europees kampioen. Dat blijkt tenminste uit een poll van Sporza.

'Hé Tim, ik vind het verschrikkelijk wat er zaterdag is gebeurd. Een zware knieblessure, ik weet er helaas alles van. Blijf sterk, vriend. Met jouw mentaliteit en wilskracht weet ik zeker dat je snel weer onder de lat staat. Sterkte.'
Kevin Strootman steekt via Twitter Tim Krul een hart onder de riem. De middenvelder van AS Roma is op de weg terug van een zware knieblessure en weet wat de doelman van Newcastle United wacht. Het antwoord liet niet lang op zich wachten.

'Platini heeft jaren gewerkt met de maffia van de FIFA. Ik zeg niet dat hij beschadigd is, maar wel besmet'
Romario heeft weinig vertrouwen in Michel Platini, die in de ogen van de Braziliaanse oud-international door zijn verleden bij de FIFA niet geloofwaardig is. (L'Équipe)

'Het was letterlijk een gesprek van één seconde'
• Voor Gareth Bale was het een uitgemaakte zaak dat hij Wales de voorkeur zou geven boven Engeland, ook al had hij die optie vanwege zijn Engelse grootmoeder. 'Ik zei: Stop, ik kom uit Wales en hou van Wales.' (Sky Sports)

El Mundo Deportivo had vorige week al Dirk Kuijt prominent op de voorpagina staan als mogelijke versterking voor Barcelona, nu komt de Spaanse krant met een andere (oud-) Feyenoorder op de proppen. Niemand minder van Robin van Persie moet in de Catalaanse hoofdstad de Larsson-rol vervullen. Gezien zijn onvrede over zijn rol bij Fenerbahçe en een schijnbaar relatief lage afkoopsom zou hij de ideale kandidaat zijn. Er is alleen misschien één probleem, Barcelona's technische man Robert Fernandez kwam dinsdag een kijkje nemen in de Arena…  

'Hopelijk kunnen ze hun magie gebruiken en ze uit de ziekenboeg krijgen'
• Newcastle United-assistent Paul Simpson kijkt naar het overwerk van de medische staf in de hoop dat de flink gevulde ziekenboeg wat leegloopt. Onder anderen Tim Krul, Karl Darlow, Steven Taylor, Daryl Janmaat en Papiss Cisse afgelopen week vonden er een plaatsje. Voor Krul zal de magie geen soelaas bieden, maar Janmaat moet het weekend kunnen halen. (The Shields Gazette)

Sebastian Giovinco vertrok acht maanden geleden van Juventus naar Toronto FC. De Italiaanse aanvaller laat zien het scoren niet te zijn verleerd sinds zijn overstap naar de Major League Soccer.

'Misschien hadden we dat van het spektakel beter intern kunnen houden'
Robbie Alflen bleek niet de juiste man voor FC Utrecht, en zijn eerste klus als hoofdtrainer eindigde daarom na een jaar. De uitgesproken doelstelling dat er spektakel zou komen in De Galgenwaard bleek net te veel van het goede (AD).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.