Stevens: 'Vanaf eerste minuut op mijn gemak bij PAOK'

Huub Stevens voelde zich vanaf de eerste kennismaking op zijn gemak bij PAOK Saloniki. Het lijkt er bovendien op dat de 59-jarige trainer niet alleen heeft gekozen voor Griekenland vanwege het sportieve aspect. Hij wil ook gaan genieten van het Mediterraanse leven.

Stevens: 'Vanaf eerste minuut op mijn gemak bij PAOK'

'Vanaf minuut één voelde ik me comfortabel bij de mensen van PAOK. Ik hoop dat onze samenwerking naar ieders tevredenheid zal verlopen en dat mijn vrouw en ik een geweldige tijd zullen hebben in Thessaloniki.'

Voor Stevens is het de eerste keer dat hij in Zuid-Europa aan de slag gaat. Voorheen werkte de Limburger in Nederland voor PSV en Roda JC, in Duitsland voor Schalke 04, Hertha BSC, 1. FC Köln en Hamburger SV en in Oostenrijk voor Red Bull Salzburg.

PAOK dwong afgelopen seizoen via de play-offs een plek in de voorronden van de Champions League af. In de reguliere competitie was de achterstand op landskampioen Olympiakos Piraeus met vijftien punten evenwel groot.

Voor Stevens is vooral belangrijk dat hij zijn eigen mentaliteit van hard werken en discipline terugziet in de idealen van zijn nieuwe werkgever. 'Ik heb me bij zulke clubs altijd thuis gevoeld. Wel is het belangrijk dat de fanatieke aanhang van PAOK aan onze kant blijft staan.'

Om de fanatieke supporters niet tegen zich in het harnas te jagen, zal Stevens als opvolger van Georgios Georgiadis opnieuw moeten meestrijden om de plek achter het ongenaakbare Olympiakos. De Limburger is zich daarvan bewust.

'We zullen ervoor moeten zorgen dat de fans zich een voelen met het team. We zullen er alles aan doen om een competitief elftal samen te stellen dat de supporters kunnen omarmen', aldus Stevens op de clubwebsite.

Pikant gegeven is dat Stevens in de voorronden van de Champions League mogelijk op zijn voormalige werkgever PSV stuit. Beide clubs stromen in de derde kwalificatieronde van het miljoenenbal in. En waar PSV is geplaatst, geldt dat niet voor PAOK.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen