Schalke 04 stuurt Stevens de laan uit na slechte reeks

Schalke 04 heeft trainer Huub Stevens ontslagen. De 59-jarige Nederlander werd aan de kant gezet vanwege een reeks slechte resultaten.

Schalke 04 stuurt Stevens de laan uit na slechte reeks

Zaterdag verloor Schalke in eigen huis met 1-3 van SC Freiburg. Die nederlaag, de zesde opeenvolgende wedstrijd waarin een zege uitbleef, bleek de laatste uit de tweede ambtstermijn van Stevens in Gelsenkirchen.

Door de slechte serie is Schalke inmiddels afgezakt naar een teleurstellende zevende plaats. Stevens dwong met zijn ploeg wel overwintering in de Champions League af. Eerder was Stevens al van 1996 tot 2002 trainer bij Schalke. Destijds won hij onder meer de UEFA Cup.

De verbintenis van Stevens liep nog een half jaar door tot medio 2013. Schalke heeft direct een interne oplossing gezocht. Jens Keller, die in Gelsenkirchen als jeugdtrainer actief was, neemt voorlopig de honneurs waar.

Met het ontslag verliezen Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar hun landgenoot als trainer. Afellay wordt momenteel gehuurd van Barcelona, terwijl Huntelaar wikt en weegt over het al dan niet verlengen van zijn in de zomer van 2013 aflopende contract bij Schalke.

Schalke heeft dit kalenderjaar nog een bekerduel op het programma staan. Dinsdag ontvangt de club FSV Mainz 05 in de strijd om de DFB-Pokal. Dat is tevens het laatste optreden van de eerste seizoenshelft.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's