'Stevens moest ten onrechte vertrekken bij Schalke 04'

Bijna driekwart van de lezers van VI.nl vindt dat Huub Stevens ten onrechte is ontslagen bij Schalke 04, dat zondagochtend afscheid nam van de trainer/coach na een reeks van zes duels zonder overwinning.

'Stevens moest ten onrechte vertrekken bij Schalke 04'

Stevens zelf zei zondag tegen Voetbal International zijn vertrek uit Gelsenkirchen te betreuren, omdat hij ervan overtuigd was dat hij Schalke weer terug op de rails had kunnen krijgen. Zo denkt ook 72 procent van de 7.355 deelnemers aan de poll op VI.nl erover.

Dinsdag kreeg Stevens bovendien ook steunbetuigingen van de onlangs bij VfL Wolfsburg ontslagen Felix Magath, die tegenover Bild te kennen gaf het bizar te vinden dat Stevens moest opstappen terwijl Schalke dit seizoen nog zo voortvarend was begonnen door zich onder meer te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League.

'Schalke heeft topvoetbal op de mat gelegd. Met Huub Stevens. En nu zou hij plotseling niet meer de juiste trainer zijn? Ik dan daar met mijn hoofd echt niet bij', aldus Magath, die zelf in het seizoen 2009/10 nog aan het roer stond bij Die Königsblauen.

Dat Schalke zich van Stevens ontdoet na een plotselinge dip in de prestatiecurve, strookt overigens volledig met het technisch beleid van de laatste jaren. In de afgelopen tien jaar versleet de Noord-Duitse club inmiddels veertien trainers.

Overigens heeft manager Horst Heldt dinsdag laten weten dat hij in het nieuwe jaar in samenspraak met Stevens gaat bekijken of de Limburger op een of andere manier betrokken kan blijven bij de dagelijkse gang van zaken. 'We zouden het begroeten als hij met zijn kwaliteiten aan de club verbonden blijft.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's