Schalke 04 ziet in Di Matteo ideale opvolger van Stevens

Schalke 04 wil niet zomaar een definitieve opvolger van de vorige maand ontslagen Huub Stevens. De club uit Gelsenkirchen wil een echt grote naam en heeft al twee gesprekken gevoerd met Roberto Di Matteo.

Schalke 04 ziet in Di Matteo ideale opvolger van Stevens

De 41-jarige Italiaan werd op 21 november van het vorige jaar bij Chelsea weggestuurd nadat hij een half jaar eerder met de Londense club de Champions League had gewonnen. De voormalige middenvelder van onder meer Lazio heeft momenteel geen club en zou openstaan voor de baan bij Schalke. Tot het eind van dit seizoen is interim-trainer Jens Keller aan de macht..

Di Matteo was sinds 2008 als manager actief in Engeland, bij Milton Keynes Dons, West Bromwich Albion en vanaf 4 maart 2012 acht maanden bij Chelsea, de club waar hij zijn actieve spelersloopbaan afsloot.

Schalke 04 is sowieso druk bezig met de volgende seizoenen. Talent Lewis Holtby sloeg contractverlenging af en tekende inmiddels voor Tottenham Hotspur, maar sterspeler Klaas-Jan Huntelaar verbond zich wel langer aan de club. Ook worden er gesprekken gevoerd met aanvoerder Benedikt Höwedes om hem langer in Gelsenkirchen te houden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's