Stevens steviger tweede, belangrijke treffer Van Buren

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens won met 2-0 op bezoek bij PAS Giannina en blijft daardoor stevig tweede • Costin Lazar en Lucas namen de doelpunten voor PAOK voor hun rekening • De club van Stevens bivakkeert na dertien speelronden op een eiland op de ranglijst • Het gat naar koploper Olympiakos Pireaus bedraagt zes punten, terwijl de voorsprong op nummer drie Atromitos al negen punten is •

• Dankzij een doelpunt van Mick van Buren hield Esbjerg fB een punt over aan het thuisduel met Aalborg BK • Na 34 minuten maakte de voormalige spits van Excelsior de 1-2 en hij zag ploeggenoot Emil Lyng kort na rust voor de 2-2 eindstand zorgen • Esbjerg staat er ondanks het gelijkspel slecht voor in de competitie met een elfde (voorlaatste) plaats •

• Mede dankzij een doelpunt van Jeremain Lens won Dinamo Kiev het uitduel met Sevastopol met 2-1 • De Nederlandse aanvaller begon in de basis en nam na negentien minuten de openingstreffer voor zijn rekening • Door de overwinning steeg Dinamo naar de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper Shakhtar Donetsk, dat een wedstrijd minder speelde •

• Lokomotiv Moskou greep de koppositie van de Russische competitie dankzij een 3-1 overwinning bij Kuban Krasnodar • Mbark Boussoufa, die afgelopen zomer werd overgenomen van FC Anzhi , maakte het derde doelpunt voor de Moskovieten • Maicon en Vedran Corluka waren ook trefzeker voor Lokomotiv • Djibril Cissé deed in de extra tijd iets terug voor de gastheren, die negende staan •