Overtuigende zege Been, Van den Brom wint in slotfase

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• RC Genk heeft de fraaie 3-1 overwinning in de Europa League op Dynamo Kiev van afgelopen donderdag een uitstekend vervolg gegeven door in eigen huis met 3-0 te winnen van OH Leuven • Doelpuntenkmakers in de ploeg van trainer Mario Been waren Bennard Kumordzi en Julien Gorius (twee) • De Limburgers bezetten de vierde plaats met vijf punten achterstand op koploper Standard Luik •

John van den Brom heeft als trainer van Anderlecht in de slotfase een belangrijke zege geboekt op Cercle Brugge • In eigen huis kwam Anderlecht na een half uur op voorsprong via Massimo Bruno, maar in de 58ste minuut trok Junior Kabananga de stand gelijk • Bruno kreeg acht minuten voor tijd de kans om vanaf de strafschopstip Anderlecht aan de zege te helpen, maar dat verzuimde hij • Vier minuten later bezorgde Aleksandar Mitrovic Van den Brom alsnog de overwinning, waardoor Anderlecht op zes punten achterstand blijft staan van koploper Standard Luik • Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw bleven op de bank •

• Trainer Stanley Menzo en verdediger Arjan Swinkels zijn met Lierse SK kansloos onderuit gegaan tegen koploper Standard Luik • In eigen huis zag Menzo zijn elftal met 5-0 verliezen, terwijl het bij rust pas 1-0 stond • Hernán Losada miste tot overmaat van ramp een strafschop voor Lierse, dat elfde staat in de Pro League •

• Het ontbreken van Wesley Sneijder, die nog steeds last heeft van zijn hamstring, heeft Galatasaray op bezoek bij Kasimpasa opnieuw opgebroken • Mede dankzij de openingstreffer van Sanharib Malki (oud-Roda JC) speelden Ryan Donk en Ryan Babel, die beiden negentig minuten op het veld stonden, met Kasimpasa in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Galatasaray • Cim Bom Bom mist Sneijder nu vijf wedstrijden en won er daarvan maar één • Galatasaray staat vierde in de Süper Lig, Kasimpasa bezet de tweede positie •

Alje Schut heeft met Mamelodi Sundowns de koppositie in Zuid-Afrika gegrepen • Twee doelpunten van international Katlego Mashego hiepen Mamelodi in eigen huis aan een 2-1 zege op Maroka Swallows • Mamelodi heeft 23 punten gepakt in tien wedstrijden en heeft daarmee twee punten voorsprong op Kaizer Chiefs, dat een duel meer gespeeld heeft •

Aras Özbiliz heeft een aandeel gehad in een overtuigende 6-1 thuiszege van Spartak Moskou op Volga Nizhny Novgorod • De aanvaller maakte in de 50ste minuut de 4-0 voor Spartak en tilde de stand na 77 minuten naar 5-1 • Dmitry Bulykin, die voorheen onder meer uitkwam voor ADO Den Haag, Ajax en FC Twente, miste na een uur een strafschop namens Volga •