Boulahrouz blijft winnen, Stam herovert koppositie

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Khalid Boulahrouz won met Brøndby IF met 1-0 op bezoek bij FC Midtjylland • Door de zege stijgt Brondby naar de vierde plaats in de Deense competitie • Brøndby is bezig aan een uitstekende serie, want het is al tien wedstrijden op rij ongeslagen • Volgende week staat de topper tegen FC Kopenhagen op het programma •

• Standard Luik heroverde de koppositie van de Eerste Klasse dankzij een 1-0 thuiszege op Bergen • Julien De Sart maakte vlak voor rust het enige doelpunt • De assist kwam op naam van Ronnie Stam, die Wigan Athletic afgelopen zomer inruilde voor Standard •

• Het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens zegevierde met 3-1 in de zwaarbeladen stadsderby tegen Aris Saloniki • Door de overwinning staat PAOK steviger op de tweede plaats in de Griekse competitie, terwijl Aris voorlaatste blijft • Stevens is met PAOK op 12 december tegenstander van AZ in de Europa League •

• Fenerbahçe verstevigde zijn koppositie in Turkije door een overwinning bij Antalyaspor, die pas in de slotminuten gestalte kreeg • Pierre Webo hielp de ploeg van basisspeler Dirk Kuijt vroeg op voorsprong, maar kort voor rust tekende Laminé Diarra voor de 1-1 • In de extra tijd verzekerde Fenerbahçe zich van de drie punten, door een treffer van Moussa Sow • Fener heeft na de overwinning 31 punten uit twaalf wedstrijden, waarmee het zeven punten voor staat op achtervolger Kasimpasa •

• In Hongarije hield Ferencváros een punt over aan het uitduel met Paksi dankzij een doelpunt van Jullian Jenner • De voormalige jeugdinternational nam na 66 minuten bij een 2-1 achterstand de 2-2 voor zijn rekening, wat tevens de eindstand zou blijken • Door het punt blijft de ploeg van trainer Ricardo Moniz zesde •

• Grasshoppers heeft zondag tegen FC Aarau de woorden van Michael Dingsdag onderstreept • De Nederlandse verdediger sprak tegenover Voetbal International de ambitie uit dat de Zwitserse titel het doel moet zijn • Ondanks een 2-0 achterstand won Grasshoppers bij FC Aarau (2-4), waarbij Gashi Shkelzen met twee treffers een groot aandeel had in het succes • Met de zege bleef Grasshoppers in het spoor van koploper FC Basel, dat nog twee punten voorsprong heeft •

Jeremain Lens, die zondag zijn 26ste verjaardag vierde, heeft met een treffer een bijdrage geleverd aan de 3-0 zege van Dinamo Kiev op Hoverla Uzhhorod • De Oranje-international zette na een half uur de 2-0 op het scorebord voor de ploeg van trainer Oleg Blokhin, die in de 23ste minuut Dieumerci Mbokani de score had zien openen • Dinamo Kiev, dat in de slotfase via Serhiy Sydorchuk op 3-0 kwam, blijft ondanks de zege vijfde in de Oekraïense competitie •

• In de Tweede Bundesliga heeft Koen van der Biezen van zich doen spreken • De spits nam in de twintigste minuut de tweede treffer voor zijn rekening van Karlsruher SC, dat Dynamo Dresden uiteindelijk met 3-0 versloeg • Van der Biezen heeft dit seizoen al zes keer gescoord voor Karlsruher SC, dat zesde staat in de Tweede Bundesliga •