Stevens boekt eerste zege, puntenverlies voor Dost

Trainer Huub Stevens heeft met 1899 Hoffenheim de laatste plaats in de Bundesliga verlaten door tegen Hannover 96 zijn eerste zege te boeken.

1899 Hoffenheim - Hannover 96 1-0
Het duel tussen 1899 Hoffenheim en Hannover 96 was er een tussen de huidige en de voormalige hekkensluiter van de Bundesliga. In tegenstelling tot de ploeg van Stevens wonnen de bezoekers vier van hun laatste acht wedstrijden. Met een kopbal van Ceyhun Gülselam was Hannover na een kwartier ook dicht bij de openingsgoal, maar de Turkse middenvelder zag de bal via de lat en de binnenkant van de paal terug het veld in stuiteren.

Bij de eerste echt goede combinatie van Hoffenheim was het wel raak. Jonathan Schmid kopte de bal langs doelman Ron-Robert Zieler uit een voorzet van Kevin Volland, die na rust oog in oog met zijn collega-international zelf een goede kans op de 2-0 miste. Maar ook met Charlison Benschop als invaller kon Hannover de eerste zege van Stevens niet voorkomen. Hoffenheim draagt de rode lantaarn daarom over aan VfB Stuttgart, dat nu één punt minder heeft.

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1-1
Met Bas Dost in de ploeg heeft Wolfsburg een nederlaag afgewend tegen HSV. De Nederlander kwam na rust in het veld voor verdediger Christian Träsch, om in de tweede helft de opgelopen schade te helpen herstellen.

Dat Wolfsburg op achterstand was gekomen, had het geheel aan zichzelf te wijten. Dante ging in de fout, waarna Pierre-Michel Lasogga er met de bal vandoor ging. In eerste instantie redde Diego Benaglio de thuisploeg nog, maar in de rebound was Nicolai Müller trefzeker. Met Dost in de ploeg speelde de thuisclub vol op de aanval, maar lang zonder resultaat. In het laatste kwartier sloeg Maximilian Arnold toe, maar Wolfsburg kon daarna niet voorkomen dat het dure punten verloor in de strijd om de bovenste plaatsen. Die Wölfe blijven vijfde.

Vedad Ibisevic schiet de 0-1 binnen namens Hertha BSC tegen SV Darmstadt 98.

SV Darmstadt 98 - Hertha BSC 0-4
Vedad Ibisevic liet zich tegen Darmstadt weer eens van zijn beste kant zien. De grillige Bosniër zat recent een lange schorsing uit na een rode kaart tegen Schalke 04, maar was tegen de promovendus weer de gevierde man. Na elf minuten tikte Ibisevic de 0-1 binnen, waarna Marvin Plattenhardt met en vrije trap de marge verdubbelde. Roy Beerens zag dat allemaal vanaf de bank, waarop hij net als tijdens de vier voorgaande competitiewedstrijden negentig minuten plaatsnam.

Ibisevic maakte vlak na rust vanuit een corner zijn tweede van de middag, nadat John Brooks de bal in eerste instantie had gekopt. Salomon Kalou dribbelde de vierde Berlijnse treffer over de doellijn, dat deed hij op aangeven van de bedrijvige Ibisevic. Hertha staat door de zege derde, Darmstadt na de nederlaag twaalfde.

Werder Bremen - 1. FC Köln 1-1
Werder Bremen klom door de nederlaag van Hannover een plek, maar verzuimde drie punten uit te lopen. De ploeg van trainer Viktor Skripnik leek de eerste thuiszege sinds 30 augustus te boeken na een vroege goal van Jannik Vestergaard, die een voorzet van Clemens Fritz met zijn linkerschouder het doel in werkte. Anthony Ujah miste in de 38ste minuut echter een penalty, terwijl Theodor Gebre Selassie de paal raakte. 1. FC Köln pakte daardoor nog een punt dankzij Dusan Svento.