Stevens wil eindelijk eens drie punten met Hoffenheim

Reacties

1899 Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp stak trainer Huub Stevens maandagavond nog een hart onder de riem, maar de Limburgse coach weet zelf ook dondersgoed dat hij anderhalve maand na zijn aanstelling eens moet gaan winnen.

Stevens wil eindelijk eens drie punten met Hoffenheim

Stevens verloor met Hoffenheim pas één keer, maar won ook nog niet in de Bundesliga. En vier gelijke spelen waren niet genoeg om te voorkomen dat de Zuid-Duitse club is afgezakt naar de laatste plaats. Een overwinning in de thuiswedstrijd van zaterdagmiddag tegen Hannover 96 – veertiende met vier punten meer - zou daarom zeer welkom zijn.

'Een degradatieduel, een zes-punten-wedstrijd, er zijn zo veel bewoordingen voor zo'n wedstrijd', zei Stevens tijdens zijn persconferentie. 'Ik hoop dat het een wedstrijd wordt waaraan wij drie punten overhouden, hoe die dan genoemd wordt maakt mij niet uit.' Maar om te winnen moet er nog veel gebeuren. 'Speltechnisch, maar ook in veel andere dingen kunnen ze zich nog verbeteren.'

De 62-jarige Limburger heeft in zijn eerste weken vooral de focus gelegd op verdedigende stabiliteit. Dat vertaalde zich in slechts vijf tegengoals, maar ook slechts vier gemaakte doelpunten. De aanvallende onmacht heeft deels te maken met de blessures van Kevin Kuranyi en Eduardo Vargas. Stevens hoopt de Chileense spits zaterdag weer te kunnen inzetten.

Grenzeloos
Maar ook als het tegen Hannover weer niet lukt, lijkt er nog geen man over boord voor Stevens. Dat viel althans op te maken uit de woorden van Hopp. 'Het vertrouwen is grenzeloos. We zullen oplossingen vinden. We geloven in de ploeg en de trainer, ook nu de situatie er momenteel kritiek uitziet. Bij ons is geen sprake van een effect zoals bij Gladbach, toen Favre ging en Schubert kwam. Dat is er niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.