Dost vreest Aubameyang in aanloop naar kraker

Reacties

VfL Wolfsburg hoopt zaterdagavond (18.30 uur) in eigen huis tegen aansluiting te vinden met nummer twee Borussia Dortmund. Spits Bas Dost geeft de nummer drie van Duitsland een goede kans, maar is op zijn hoede voor collega Pierre-Emerick Aubameyang.

Dost vreest Aubameyang in aanloop naar kraker

De Dortmund-spits uit Gabon (26) is dit seizoen in bloedvorm. In 22 officiële optredens scoorde hij 25 keer. In de Bundesliga staat de teller na veertien duels al op zeventien. 'Hij is een topspits', zegt Dost, zelf tot nu toe zeven keer trefzeker in de Duitse competitie, in gesprek met Kicker. 'Zelfs in wedstrijden waar hij geen fatsoenlijke bal krijgt, scoort hij.'

Afgelopen seizoen eindigde Wolfsburg als tweede in Duitsland, achter kampioen Bayern München. Dortmund  sloot de competitie af als de nummer zeven. En ook in de bekerfinale waren Die Wölfe, mede dankzij een goal van Dost, sterker dan Borussia (3-1). Dit seizoen presteert BVB echter beter. 'Maar wij doen niets voor hen onder', vindt Dost.

'We hebben al tijden geen thuiswedstrijd meer verloren', vervolgt de Nederlandse aanvalsleider van de Champions League-opponent van PSV zijn verhaal. Momenteel staat zijn club derde, met zeven punten achterstand op de tegenstander van zaterdag, en daar wil hij graag verandering in brengen. 'De derde plek is niet slecht. Maar we willen graag meer en daarom moeten we winnen', aldus de aanvaller, die volgende week in het Champions League-duel met Manchester United aan een punt genoeg heeft om zich te plaatsen voor de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.