Dortmund voorkomt herfsttitel Bayern met zege op Stuttgart

Reacties

Borussia Dortmund heeft door een 4-1 overwinning op VfB Stuttgart het gat tot koploper Bayern München verkleind tot acht punten. Daardoor heeft de Duitse nummer twee de herfsttitel van de ongenaakbare lijstaanvoerder ook nog eventjes uitgesteld.

Dortmund voorkomt herfsttitel Bayern met zege op Stuttgart

Dortmund leek zondag een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Het dit seizoen opnieuw kwakkelende Stuttgart kwam al in de derde minuut op achterstand. Na een schot van Henrikh Mkhitaryan kopte Gonzalo Castro de bal vanuit de rebound raak.

Diezelfde Castro was even later op schitterende wijze aangever bij de 2-0. Met een subtiel hakje bezorgde hij de bal bij Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese Bundesliga-topscorer kwam door een gracieuze stift met een passend vervolg.

Op slag van rust werd het toch nog spannend. Lukasz Piszczek haalde een bal van de lijn, maar zag vervolgens Daniel Didavi alsnog de aansluitingstreffer maken. Hij was met een intikker het eindstation van een soepele Stuttgart-aanval.

Uiteindelijk was het Stuttgart-verdediger Georg Niedermeier die onbedoeld voor de nekslag zorgde. Hij tikte de bal achter doelman Przemyslaw Tyton en die eigen treffer ontdeed het duel van het laatste restje spanning: 3-1. Vervolgens was het slotakkoord nog voor Aubameyang, die met een tegendraads schot de eindstand bepaalde en al voor de zeventiende keer doel trof in de competitie. Stuttgart mocht blij zijn dat het bij 4-1 bleef en is nog steeds zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.