Sterker Udinese krijgt Inter niet over de knie

Internazionale heeft niet optimaal gebruikgemaakt van de nederlaag van directe concurrent Fiorentina. In Milaan kwam de Italiaanse grootmacht tegen Udinese niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Dat er geen treffers vielen, mocht vooral Udinese zich aanrekenen. De bezoekers, waar aanvoerder Antonio Di Natale rust kreeg en op de reservebank zat, waren sterker dan Inter, maar konden dat niet uitdrukken in cijfers. Met name Luís Muriel (foto) was een aantal keer dicht bij een treffer, maar vond telkens doelman Samir Handanovic  op zijn weg.

Inter, waar Juan Jesus terugkeerde na drie wedstrijden schorsing, moest winnen om aan te haken bij nummer vier Fiorentina. Alle goede bedoelingen ten spijt speelde de ploeg van trainer Walter Mazzarri opnieuw een zwakke wedstrijd. Afgelopen zondag leed Inter al een pijnlijke nederlaag tegen Atalanta (2-1).

De thuisploeg, die steeds meer aandrong, kreeg in de laatste tien minuten nog kansen via Yuto Nagatomo en Mauro Icardi, maar de aanvaller miste van dichtbij. Namens Udinese vertolkte de zeventienjarige doelman Simone Scuffet in de slotfase een heldenrol met enkele fraaie reddingen, waaronder de inzet van Esteban Cambiasso die hij uit het doel wist te werken.

Udinese bezet na het gelijkspel in het Stadio Giuseppe Meazza de veertiende plaats in de Serie A. Inter behoudt de vijfde plaats en loopt een punt in op Fiorentina, dat woensdagavond in eigen huis met 0-2 verloor van AC Milan. La Viola heeft een voorsprong van drie punten op Inter.

Het sterke optreden van de tiener Scuffet viel niet bij iedereen even goed. In de slotfase drong Inter aan, maar wist de ploeg niet te scoren. Tot ergenis van Mazzarri (zie hieronder).