Stam blijft bij Ajax: 'Niks uit Milaan vernomen'

Reacties

Ajax hoeft niet bang te zijn dat Jaap Stam op korte termijn naar AC Milan vertrekt om daar assistent-coach van Clarence Seedorf te worden. Als de defensietrainer de Amsterdammers verlaat, dan gebeurt dat op zijn vroegst komende zomer.

Stam blijft bij Ajax: 'Niks uit Milaan vernomen'

Dat laat Henk van Ginkel, zaakwaarnemer van Stam, aan Voetbal International weten. 'Wij hebben nog helemaal niks uit Milaan vernomen. Het wordt sowieso een lastig verhaal, want Stam heeft nog een langlopend contract (tot medio 2016, red.) bij Ajax.'

Behalve Stam wordt ook een andere oud-speler van Milan in verband gebracht met een functie in de technische staf van Seedorf. De verwachting is echter dat oud-spits Hernán Crespo net als de voormalige Oranje-verdediger op zijn vroegst komende zomer in San Siro aan de slag gaat.

Crespo ging speculatie over zijn toekomst dinsdag nog uit de weg in Italiaanse media. 'Ga ik naar Milan? Alles is mogelijk, ik kan er geen ja en geen nee op zeggen. Ik ben in ieder geval blij dat Clarence een kans krijgt bij de club.'

Seedorf zal voorlopig worden bijgestaan door de man die ook zijn voorvanger Massimiliano Allegri ondersteunde. Mauro Tassotti (op de foto met Stam), interim-trainer totdat Seedorf donderdag wordt gepresenteerd, was sinds 2001 ook al assistent van achtereenvolgens Cesare Maldini, Fatih Terim, Carlo Ancelotti en Leonardo. Tussen 1980 en 1997 was Tassotti een vast gezicht in de defensie van Milan. (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.