Seedorf en Stam topkandidaten voor trainersfuncties Milan

Zijn naam werd al enige tijd genoemd, maar het staat nu vast dat Clarence Seedorf dè topkandidaat is om komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van AC Milan te worden. De Italiaanse club hoopt Jaap Stam te strikken voor de functie van assistent-coach.

Seedorf en Stam topkandidaten voor trainersfuncties Milan

Het een en ander betekent dat de Rossoneri na dit seizoen afscheid nemen van de huidige hoofdtrainer Massimiliano Allegri, wiens contract over een half jaar afloopt. Afgelopen zomer was Seedorf ook al in beeld bij Milan, maar toen werd Allegri nog een kans gegund. Dat heeft hij vooralsnog niet kunnen waarmaken. Milan staat momenteel op een kleurloze dertiende plaats met 27 punten achterstand op koploper Juventus.

Erevoorzitter Silvio Berlusconi en zijn dochter Barbara (directielid) willen nu dan ook doorpakken met Seedorf (foto), die als Milan-speler tien jaar lang (2002-2012) zeer succesvol was met onder meer twee landstitels en twee keer winst van de Champions League.

Diploma
De voormalige middenvelder van onder meer Ajax en Real Madrid staat nog tot juni 2014 onder contract bij het Braziliaanse Botafogo. Komend voorjaar hoopt de voormalige international zijn diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) te halen.

Stam, die tussen 2004 en 2006 voetbalde bij Milan, is momenteel bij Ajax defensietrainer en heeft in Amsterdam Zuidoost een contract tot medio 2016. Milan heeft zich voor Stam nog niet gemeld bij de landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen