Aanstelling Seedorf bij AC Milan weer een stap dichterbij

De kans dat Clarence Seedorf trainer wordt van AC Milan lijkt steeds groter te worden. Hoewel algemeen directeur en vice-president Adriano Galliani het contract met de huidige coach Massimiliano Allegri wil verlengen, maakt voorzitter en ex-premier Silvio Berlusconi zich sterk voor Clarence Seedorf als nieuwe trainer-coach. Beide beleidsbepalers spraken elkaar donderdag en bij die gelegenheid slaagde Galliani er niet in om Berlusconi te overtuigen om Allegri aan boord te houden.

Aanstelling Seedorf bij AC Milan weer een stap dichterbij

De ontwikkelingen worden op de voet gevolgd daar de Nederlandse spelersmakelaar Mino Raiola die de belangen behartigt van twee bepalende spelers van AC Milan, Mario Balotelli en Robinho, en een grote hand had in de samenstelling van de huidige selectie. Raiola juicht vooral de bepalende rol van de KNVB toe, bij de mogelijke aanstelling van Seedorf. 'Ik denk dat de voetbalbond een mooi signaal heeft gegeven', reageert Raiola.

Seedorf had tot vorig seizoen geen enkele trainerscursus gevolgd en staat op dit moment nog tot 2014 onder contract bij het Braziliaanse Botafogo. De KNVB heeft in januari een versnelde cursus opgestart voor Seedorf. Normaal gesproken duurt een dergelijke cursus een jaar, maar in het geval van Seedorf heeft de voetbalbond die een half jaar ingekort. Dat betekent dat Seedorf deze zomer al in het bezit kan zijn van het UEFA A-diploma. Dat is voldoende om een topclub als AC Milan te leiden omdat hij van de Europese bond een jaar dispensatie krijgt om daarna de UEFA Pro-licentie te halen.

UitzonderingRaiola: 'De KNVB heeft in het verleden altijd enorm vastgehouden aan zijn reglementen en de eis dat er geen dispensatie mogelijk is voor bedoelde cursus. Ze maken nu een uitzondering voor Seedorf die 87 interlands heeft gespeeld. Ik kan me voorstellen dat oud-spelers als Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar en nu nog actieve spelers als Rafael van der Vaart, John Heitinga en ga zo maar door, daar ook blij over zijn. De KNVB opent hiermee ook de deur voor onze andere internationals die zoveel prijzen hebben gewonnen. Ik vind dat alleen maar goed.'

Met Clarence Seedorf als trainer van AC Milan zou Nederland (de KNVB) er eindelijk weer een trainer bij hebben die werkt bij een buitenlandse club in een topcompetitie als Engeland, Duitsland, Italië of Spanje. Op dit moment is Martin Jol (Fulham) de enige Nederlandse coach die werkt in een topcompetitie. Daarnaast meldt Jos Luhukay zich komend seizoen met Hertha BSC in de Bundesliga. Wat Seedorf betreft ligt het in de bedoeling dat hij bij een eventuele terugkeer in Milaan een tweejarig contract tekent. (Taco van den Velde)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen