Seedorf is topkandidaat om Allegri op te volgen bij Milan

Clarence Seedorf (37) is de belangrijkste kandidaat om volgend seizoen als trainer van AC Milan aan de slag te gaan. De positie van de huidige coach Massimiliano Allegri staat zwaar onder druk na een seizoen waarin de Italiaanse topclub kansloos was in de titelstrijd en op de derde plaats eindigde.

Seedorf is topkandidaat om Allegri op te volgen bij Milan

Het contract van Allegri loopt door tot medio 2014, maar deze week moet hij op gesprek komen bij directeur Adriano Galliani en bestuurslid Barbara Berlusconi. Als het doek daadwerkelijk valt voor Allegri, ziet de clubleiding van Milan in Seedorf zijn opvolger.

Erevoorzitter Silvio Berlusconi zei twee jaar geleden al - tijdens de bijeenkomst waar de toenmalige Milan-speler werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau - dat hij Seedorf als toekomstige trainer van AC Milan beschouwt. 'Kom bij ons terug wanneer je er klaar voor bent', zei Berlusconi destijds in zijn toespraak. Die woorden wil hij kennelijk na het waarschijnlijke vertrek van Allegri gestalte geven.

Seedorf (foto) speelt momenteel in Brazilië bij Botafogo en is daarnaast bezig met een speciale trainerscursus. Met goedkeuring van de UEFA heeft de KNVB hem een individueel opleidingstraject verschaft, waarmee hij komende zomer zijn benodigde diploma kan behalen.

Seedorf speelde van 2002 tot 2012 bij AC Milan. In die periode won hij twee keer de Champions League, twee landstitels, twee Europese Super Cups, één wereldbeker voor clubs en één Italiaanse beker. (Simon Zwartkruis)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen