Coach Allegri: 'De voetbalcultuur in Italië is achterlijk'

'Achterlijk!', zo bestempelde Massimiliano Allegri de Italiaanse voetbalcultuur na het zoveelste racisme-incident. De coach van AC Milan zag het competitieduel van zondag met AS Roma (0-0) stilgelegd worden vanwege racistische spreekkoren door Romeinse fans.

Coach Allegri: 'De voetbalcultuur in Italië is achterlijk'

'Het publiek moet naar het stadion komen om naar twee ploegen te kijken die strijden voor een overwinning en niet voor dat soort zaken', aldus Allegri over de racistische bejegeningen aan het adres van onder anderen Mario Balotelli.

'Het lijkt erop dat het voetbalstadion de plaats wordt voor het onbeschaafde gedeelte van de bevolking', gaat de Italiaan verder. 'Tijdens de wedstrijd hebben we racistische leuzen gehoord en waren er laserpennen die vanaf de tribune in de ogen van de spelers schenen. Goedbeschouwd is de voetbalcultuur achterlijk in Italië.'

Eerder dit seizoen verlieten de spelers van AC Milan het veld tijdens een oefenwedstrijd tegen Pro Patria, nadat Kevin-Prince Boateng door de supporters van de vierdeklasser racistisch werd bejegend.

StilleggenOok over het stilleggen van de wedstrijd was de welbespraakte Allegri niet te spreken. 'Het is een compromis. Het werkt niet. Niemand heeft hier wat aan', is zijn conclusie. Met name zijn sterspeler Balotelli kreeg het behoorlijk te verduren.

'Mario gaf alles in deze wedstrijd, maar werd verslagen door de spreekkoren. Hij is 22 jaar en steeds vaker het slachtoffer van racisme in de stadions', aldus de coach van Milan. Zijn ploeg hield aan de ontmoeting met de Romeinen een punt over.

Mede daardoor bezetten de Rossoneri de derde plaats in de Serie A met 69 punten. De voorsprong op nummer vier Fiorentina bedraagt twee punten. In de laatste speelronde gaat Milan op bezoek bij Siena om voorronden Champions League veilig te stellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen