Seedorf mag met Botafogo meedoen aan Copa Libertadores

Botafogo en Clarence Seedorf zullen er met spanning naar toe geleefd hebben, maar vannacht kwam er uitsluitsel. Omdat het Argentijnse Lanús in de finale van de Copa Sudamericana (vergelijkbaar met de Europa League) na een 1-1 gelijkspel nu wél van Ponte Preta uit Brazilië won (2-0), mag de ploeg van Seedorf aan de (voorronde van de) komende editie van de Copa Libertadores - het Latijns-Amerikaanse equivalent van de Champions League - deelnemen.

Seedorf mag met Botafogo meedoen aan Copa Libertadores

Mede dankzij een doelpunt van de 37-jarige Seedorf versloeg Botafogo zondag Criciuma met 3-0 en werd de vierde plaats bemachtigd in de Braziliaanse competitie. Dat zou voldoende zijn voor een plek in de Copa Libertadores als Ponte Preta tenminste niet zou winnen van Lanús over twee duels.

Cruzeiro kroonde zich in een eerder stadium al tot landskampioen. Atlético Mineiro en Gremio mogen zich als nummer twee en drie opmaken voor de tweede voorronde van de Copa Libertadores. Plaatsing voor de voorronde van de Copa Libertadores was een van de doelen die Botafogo zich bij de start van het seizoen had gesteld.

Emoties
Kort na zijn treffer kreeg Seedorf zondag overigens een publiekswissel, waarbij de 37-jarige middenvelder overvallen werd door emoties na een omhelzing met de inmiddels afgezwaaide trainer Oswaldo de Oliveira. De tranen voedden de speculaties over een direct afscheid van de oud-international, die in verband wordt gebracht met een trainersfunctie bij AC Milan.

Maar Seedorf nam die vrees bij de aanhang van Botafogo deze week eigenhandig weg. 'In het voetbal is het aan het einde van het seizoen altijd zo dat elke speler een club kan verlaten. Maar dat zegt feitelijk niets. Ik heb nog een contract tot eind juni en zal mijn werk hier voortzetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen