Seedorf: 'Geen hoge verwachtingen van Nederland op WK'

Clarence Seedorf ging dinsdagavond tijdens de presentatie van de Brazuca, de bal die volgend jaar op het WK zal worden gebruikt, in op de kansen van het Nederlands elftal volgend jaar tijdens de mondiale eindronde in Brazilië.

Seedorf: 'Geen hoge verwachtingen van Nederland op WK'

'Ik denk dat Nederland het zoals altijd goed zal doen', liet de 87-voudig Oranje-international weten. 'Ik heb geen hoge verwachtingen. We hebben een goed team, maar we moeten ook respect hebben voor de andere teams. Ik denk dat die op papier meer te bieden hebben. Maar als Nederland goed begint zal het elftal zeker een woordje meespreken tijdens het WK.'

Bij de presentatie van de nieuwe WK-bal waren diverse voetballers aanwezig, onder wie Seedorf, die in dienst is bij de Braziliaanse club Botafogo. Brazuca is een informele benaming voor een inwoner van Brazilië. De kleuren van de bal zijn gebaseerd op de Braziliaanse vlag en het officiële logo voor het WK van 2014. De sterren op de bal symboliseren zowel de vlag van het land, als het aantal door Brazilië gewonnen WK's (vijf).

Het is de twaalfde keer in de historie dat Adidas de bal voor het WK levert. De bal wordt over anderhalve maand in de Eredivisie geïntroduceerd. Landskampioen Ajax gaat de Brazuca gebruiken vanaf het duel met PSV op 19 januari.

De WK-ballen van Adidas.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen