Seedorf ziet geliefde coach Oswaldo sneuvelen bij Botafogo

Oswaldo de Oliveira vertrekt als trainer van Botafogo. De club uit Rio de Janeiro maakte bekend dat er met ingang van 2014 een nieuwe coach voor de groep staat. Dat lijkt een tegenvaller voor Clarence Seedorf, die een sterke band had met zijn coach.

Seedorf ziet geliefde coach Oswaldo sneuvelen bij Botafogo

Seedorf sloot zondag het seizoen in de Braziliaanse Serie A tegen Criciúma goed af. Met een rake kopbal droeg hij in Maracanã zijn steentje bij aan de 3-0 zege, waarmee Botafogo als nummer vier het seizoen afsloot. Kort na zijn treffer kreeg Seedorf een publiekswissel, waarbij de 37-jarige middenvelder overvallen werd door emoties na een omhelzing met Oswaldo.

De tranen voedden speculaties over een afscheid van Seedorf, die in verband wordt gebracht met een trainersfunctie bij AC Milan. Maar hij nam die vrees bij de Botafogo-fans weg. 'In het voetbal is het aan het einde van het seizoen altijd zo dat elke speler een club kan verlaten. Maar dat zegt feitelijk niets. Ik heb nog een contract tot eind juni en zal mijn werk hier voortzetten.'

De emoties na de publiekswissel waren ingegeven door de relatie met Oswaldo, legde Seedorf na de wedstrijd uit. 'We hebben een zeer sterke band gekregen. Ik heb respect en bewondering voor hem. Hij heeft mij de kans gegeven de liefde van de fans te ontvangen. Het is een man die alles intens beleeft. Ik wilde mijn liefde voor hem betuigen.'

Oswaldo gaf na het duel met Criciúma al aan nog in onzekerheid te zijn over zijn toekomst als trainer van Botafogo. 'Het is algemeen bekend dat deze club in financiële moeilijkheden verkeert. De onderhandelingen gaan nu beginnen.' Maar ruim een dag later werd bekend dat beide partijen afscheid nemen. Oswaldo was twee jaar werkzaam bij Botafogo en zat 133 duels op de bank, waarvan er 64 werden gewonnen. Van de overige wedstrijden werden er 38 gelijkgespeeld en 31 verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen