Ticket Copa Libertadores gloort voor Botafogo en Seedorf

Clarence Seedorf heeft op de laatste speeldag met Botafogo zijn doelstelling gehaald. Mede dankzij een doelpunt van de oud-international werd Criciuma met 3-0 verslagen en de vierde plaats bemachtigd . Voor Vasco da Gama en regerend kampioen Fluminense eindigde het seizoen dramatisch.

Ticket Copa Libertadores gloort voor Botafogo en Seedorf

Plaatsing voor de voorronde van de Copa Libertadors, de Champions League in Zuid-Amerika, was een van de doelen die Botafogo zich bij de start van het seizoen had gesteld. Onder aanvoering van de 37-jarige middenvelder werd op de laatste speeldag de kwalificatie met een vierde plaats afgedwongen dankzij de 3-0 zege op Criciuma, al is er wel een voorbehoud.

Voormalig Ajax-aanvaller Nicolás Lodeiro opende in de eerste helft de score in Rio de Janeiro. Elias en Seedorf bepaalden na de rust de eindstand op 3-0 in het voordeel voor Botafogo, dat door de overwinning op de vierde plaats in de Serie A eindigde. Cruzeiro kroonde zich in een eerder stadium al tot landskampioen. Atlético en Gremio zich mogen als nummer twee en drie opmaken voor de tweede voorronde van de Copa Libertadores.

Ondanks de vierde plaats moet Botafogo hopen dat Ponte Preta donderdag in de return in de finale om de Copa Sudamericana niet wint van Lanús. Het eerste duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De winnaar van het toernooi, vergelijkbaar met de Europa League, plaatst zich voor de Copa Libertadores. Aangezien er maximaal vier clubs per land aan dat toernooi mogen deelnemen valt Botafogo bij een succes van Ponte Preta buiten de boot.

Negatieve primeur Fluminense
Fluminense had de twijfelachtige eer om de eerste Braziliaanse kampioen te worden die in plaats van de titel te prolongeren degradeerde naar het tweede niveau. in Salvador viel het doek voor de ploeg met de Braziliaanse internationals als Diego Cavalieri, Jean en Fred.

De ploeg van trainer Dorival Silvestre Júnior - de opvolger van de in november ontslagen Vanderlei Luxemburgo - won in Salvador weliswaar met 2-1 van Bahia, maar dat bleek niet voldoende om boven de streep te eindigen.

Behalve Fluminense degradeerden ook Ponte Preta, Náutico en Vasco da Gama. Het duel van Vasco da Gama werd ruim een uur stilgelegd vanwege ongeregeldheden in het stadion. Fans vielen elkaar aan, waarop het duel tijdelijk werd gestaakt. Voordat het duel werd onderbroken was de tussenstand 1-0 in het voordeel van Atlético. Na de hervatting voerde Atlético de score verder op naar 5-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen