Eerste seizoenshelft AC Milan is beroerdste van deze eeuw

De pijnlijke 1-0 nederlaag van AC Milan tegen Internazionale in de stadsderby deed de roep om een vertrek van trainer Massimiliano Allegri groeien, maar betekende ook de slechtste start sinds de eeuwwisseling.

Eerste seizoenshelft AC Milan is beroerdste van deze eeuw

Allegri ligt nog nadrukkelijker onder vuur na de 1-0 nederlaag tegen aartsrivaal Internazionale. De historisch slechte resultaten – slechts vier zeges in zeventien Serie A-wedstrijden – maken zijn positie er niet veel beter op.  

De huidige dertiende plaats is een evenaring van de slechtste rangschikking van AC Milan in deze eeuw na zeventien speelrondes in de Serie A. De Rossoneri stonden zeven jaar geleden op dezelfde positie met een schamel totaal van zeventien punten, tegen negentien nu. Maar toen begon het seizoen met acht punten in de min naar aanleiding van de manipulatie van wedstrijden in wat de Calciopoli-affaire is gaan heten.

Ook bij de twaalfde plaats in het seizoen 2007/08 na zeventien speelrondes in de Serie A is een voorbehoud te maken. AC Milan was toen namelijk drie duels achterop geraakt door verplichtingen als winnaar van de Champions League. In Japan werd gestreden voor de wereldbeker voor clubteams.

Ondanks de teleurstellende resultaten – waardoor de degradatiestreep dichter bij is dan die voor kwalificatie voor Europees voetbal – heeft Allegri goede hoop dat na de winterstop alles ten goede zal keren voor AC Milan.

De trainer wijst op het grote aantal blessures, waarmee hij te maken heeft gehad. 'In de eerste zes maanden hebben we bijna nooit kunnen beschikken over dezelfde elf spelers', aldus Allegri. 'Als iedereen fit is, na de komst van Adil Rami en Keisuke Honda in januari , dan kunnen we eindelijk spelers wat rust gunnen.'

De hardnekkige berichten dat Clarence Seedorf klaar staat om het stokje van Allegri over te nemen, brengt de huidige Milan-trainer niet van zijn stuk. 'Ik werk rustig door en heb grote doelen gesteld', aldus Allegri. 'Het klopt dat we in de Serie A achterop zijn geraakt, maar ik vertrouw erop dat 2014 anders zal worden. Bovendien zitten we als enige Italiaanse club nog in de Champions League en hebben we ook nog kans op de Coppa Italia.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen