Palacio helpt Inter met sublieme hakbal voorbij AC Milan

Internazionale troefde AC Milan af in de Derby della Madonnina dankzij een prachtige goal van Rodrigo Palacio in de slotfase. Daardoor breidt Inter zijn ongeslagen reeks in de Milanese derby uit naar vijf wedstrijden.

Palacio helpt Inter met sublieme hakbal voorbij AC Milan

AC Milan begon de derby als nummer dertien van de Serie A en was de uitspelende ploeg, maar was in de eerste helft de baas over Inter. De Rossoneri waren veel feller dan Inter, dat alle zeilen bij moest zetten om een tegentreffer te voorkomen. De Nerazzurri wisten in aanvallend opzicht weinig klaar te spelen, doordat de eenzame spits Rodrigo Palacio keer op keer werd afgetroefd door de vier verdedigers van Milan. Bij dat team stond Nigel de Jong als defensieve middenvelder in de basis .

Na dertig minuten kreeg Milan via Andrea Poli een enorme kans op de openingstreffer na twee opeenvolgende fouten van Inter-doelman Samir Handanovic. Terwijl de sluitpost op de grond lag belandde de bal voor de voeten van Poli, maar hij schoot slordig over. Vijf minuten voor rust claimde Inter een strafschop na een duel tussen Palacio en Cristian Zapata, maar arbiter Paolo Mazzoleni weigerde de bal op de stip te leggen.

Doelman Samir Handanovic en Hugo Campagnaro van Inter in een verwoed duel met Mario Balotelli.
Doelman Samir Handanovic en Hugo Campagnaro van Inter in een verwoed duel met Mario Balotelli.

Na rust kwam Urby Emanuelson bij Milan binnen de lijnen om de geblesseerde Kevin Constant te vervangen. Enkele minuten na de hervatting voorkwam Handanovic een doelpunt van Mario Balotelli, waarna Yuto Nagatomo in de rebound een treffer van Kaká voorkwam. De tweede helft was spannender dan het eerste bedrijf, vooral doordat Inter uit zijn schulp kroop. De beste kansen bleven aanvankelijk echter voor Milan, bij wie Nigel de Jong niet mocht klagen over het feit dat hij geel in plaats van rood kreeg voor een harde overtreding op Mateo Kovacic.

In de slotfase van de wedstrijd nam Inter het initiatief volledig over van Milan. Tien minuten voor het einde kregen de Nerazzurri twee gigantische kansen via Palacio, maar tot twee keer toe voorkwam doelman Christian Abbiati van Milan een treffer van de Argentijn. Vijf minuten voor het einde verschalkte Palacio de doelman echter met een sublieme hakbal na een lage voorzet van Fredy Guarín. Milan sloot het duel af met tien man na een rode kaart voor Sulley Muntari (ex-Inter) in de extra tijd vanwege zijn aandeel in een opstootje.

Door de overwinning neemt Inter de vijfde plaats over van Hellas Verona, terwijl Milan dertiende blijft. De Rossoneri staan slechts vijf punten boven de degradatiezone.

Esteban Cambiasso plant zijn noppen in de rug van Nigel de Jong.
Esteban Cambiasso plant zijn noppen in de rug van Nigel de Jong.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen